Aug 01, 2011 12:51
Поки я міркувала над тим, як жити без кави, вичитала таке:
низький тиск нормалізує регулярне вживання корнеплодів (редьки, ріпи, брюкви, буряка тощо); особливо потужно підіймає тиск брюква; на жаль, не зрозуміло, чи з лікувальною метою треба вживати лише свіжі овочі, чи термічно оброблені теж годяться. І чи квашені підходять, напр. буряк із квасу...
Тому гіпертонікам зловживати редькою та її родичами не варт. А ось нам, тим, хто на дощ спить на ходу - добре гризти всякі ріпки :)
Хто буде бачити в продажу насіння оранжевого буряка і фіолетової моркви - свисніть. Торік, як було не треба - то я бачила, а цього року не знайшла. Оранжевий буряк краще надається до вживання в сирому варіанті, ніж традиційний червоний, бо не містить їдкого соку. А фіолетову моркву, як і решту фіолетових овочів, їдять для профілактики пухлинних утворень.
А ще нормалізує низький тиск і підвищує згортання крові регулярне вживання страв із кукурудзи - відварені качани чи кукурудзяна каша. Кому актуально - майте на оці. (І тому страви з ккурудзи не варто часто їсти тим, хто схильний доо тромбозів і має "густу кров").
То я думаю, чому моя підсвідомість так жадає тарілки банушу... це тіло мудре :) підказує.
смачні ліки