Несмішний фарс

Jun 15, 2011 02:50

Колись давно, за радянських часів ще, був веселий анекдот чи приказка про те, що в Радянському Союзі що б не виробляли, а виходить завжди один товар - автомат Калашникова ( Read more... )

Leave a comment

terrykoo June 15 2011, 09:14:55 UTC
З усього видно, що сволота з донецького клану "нічого не забула і нічому не навчилась". Найбільше в усіх подібних історіях мене приводить у відчай, що такий розвиток подій був очевидним ще на межі 90-х і 2000-х років, коли Янукович і компанія володіли лише "Донецькою губернією". З особливостей моєї біографії я краще знаюсь що відбувалось за Януковича-губернатора ніж за Януковича-президента, але бачу що сьогодні абсолютно нічого не змінилось,- просто старі методи перенесені на масштаб цілої країни. Причому, для багатьох вони видаються нормальними.
Дивно лише, що багато людей дивуються з такого теперішнього розвитку подій.
Як взагалі можна голосувати за відвертих кримінальних злочинців і сподіватись на краще??!

З висновками про кров повністю згоден, правда я не вірю в народне повстання.
Нещодавно закарбувалось висловлення Варлаама Шаламова (який трохи знався на природі радянської людини):
"Я не верю в литературу. Не верю в ее возможность по исправлению человека. Опыт гуманистической литературы привел к кровавым казням двадцатого столетия перед моими глазами. Я не верю в возможность что-нибудь предупредить, избавить от повторения. История повторяется. И любой расстрел 37-го года может быть повторен".

Прогрес, гуманізм, якісь високі моральні категорії - це все є інтелектуальною забавкою інтелігенції, а стосунки народу і влади на цій території завжди були жорстко раціональними і безжальними... І боюсь Україна входить у чергове "прокляте коло" історії... :(

Reply

polar_bird June 15 2011, 09:27:15 UTC
> Як взагалі можна голосувати за відвертих кримінальних злочинців і сподіватись на краще??!

аргумент простий. вони порядок наведуть.

Reply

terrykoo June 15 2011, 09:42:26 UTC
Нє, ну їх аргументи я прекрасно уявляю.
Є ще такий: "всі вони однакові" але "наш" негідник кращий ніж негідник "їхній".
Справа трохи в іншому, ці люди давно втратили (точніше, ніколи не мали) певний "моральний компас", який би дозволяв зрозуміти що політик може собі дозволити, а яку межу переступати не можна.
Очевидно, представники того електорату, подумки ставлячи себе на місце влади, теж дозволяють собі красти і грабувати, замість діяти задля якогось незрозумілого суспільного добра. За межі системи координат домінування-пригноблення вони, навіть подумки, просто нездатні вийти, відповідно маємо корупцію і насилля єдиними дієвими методами політики.

Reply


Leave a comment

Up