Несмішний фарс

Jun 15, 2011 02:50

Колись давно, за радянських часів ще, був веселий анекдот чи приказка про те, що в Радянському Союзі що б не виробляли, а виходить завжди один товар - автомат Калашникова.

Тоді цей жарт - у якому, звісно була лише частка жарту, і то частка мізерна, - звучав весело. Ну, і дійсно, ми всі мешкали в закупореній системі, і хто як, але я, скажімо, будучи сином офіцера ракетних військ, був певний того, що за межі Совка я виїхати не зможу. Хоча б в силу походження й сімейних обставин.

З тих пір утекло багато води. Змінився час...
І тут з'ясовується, що українське суспільство півтора року тому банально надірвалося - і повіяло старою доброю радянською тухлятиною.

З подачі Сашка alexbard звернув увагу на прекрасний приклад потуг комсомольської наволочі, що просто в силу свого віку не встигла зреалізуватися в тому ще суспільстві.

***
Молодежь, поддерживающая Партию регионов, получит скидки в магазинах и ночных клубах

Члены Всеукраинской молодежной организации Молодые регионы будут иметь эксклюзивные скидки в магазинах, развлекательных учреждениях и медицинских заведениях по всей Украине.
...
В частности, члены молодежного крыла Партии регионов смогут иметь скидки на приобретение одежды, обуви, косметики, парфюмерии, услуги салонов красоты, спорткомплексов и культурно-развлекательных учреждений. В перспективе дисконтную программу планируется распространить на медицинские учреждения, продовольственные магазины, рестораны, кафе и АЗС.

...


Якщо намагатися абстрагуватися від емоцій і якщо знати ситуацію в країні (а люди, що тут постійно мешкають, її відчувають насамперед через власний гаманець), то ми маємо шалене падіння рейтингу Партії Регіонів серед населення. Логічною для всіх пост-радянських "еліт" в такій ситуації є намагатися будувати який-небудь симулякр - це може бути Лукомол, це можуть "Національні проекти" і подібне.

Партія регіонів ніколи не відрізнялася креативністю. Ось і зараз вони не знайшли нічого ліпшого, як у черговий раз подивитися на Кремль і тупо скопіювати ідею провладного молодіжного руху.

Мене охоплює цілий букет почуттів у зв'язку з цією новиною, втім хочу звернути увагу на одне, а саме, на найголовніше: будівничі українського варіанту "Наших" якось не розкривають джерел фінансування своїх ідей.

Це в таких тоталітарних соціалістичних країнах, як Третій Райх чи СРСР, молодіжка була кадровим резервом єдиної дозволеної партії і держапарату. І треба сказати, тоді в тих пасіонарних умовах гроші і вигóди не були головною мотивацію того покоління німецьких і радянських молодих людей.

У пост-Совку історія повторюється у вигляді фарсу.
Втім, якщо кремлівських "Наших" - як і інші російські симулякри - фінансує Нафтянка, то хто і за рахунок чого збирається фінансувати дисконти для "молодих донбасят" - це інтрига! Ну, правда: не Ахметов же з Коломойським будуть покривати різницю в ціні!

Ось це недоговорювання з боку провідників "молодих донбасят" і насторожує. Їхня ідея з дисконтами "для своїх" уже геть не смішна, на відміну від того жарту брежнєвських часів.
Несмішна, бо є, за великим рахунком, два варіанти (якщо тільки не схаменуться в останній момент і не спустять на гальмах усю цю ідею з дисконтами "для блакитної молоді". Так ось, ці два варіанти наступні:
1) Магазини, бензоколонки, ресторани, клуби і т.д. чисто-тупо-конкретно нагинають обслуговувати молодих людей блакитної [політичної] орієнтації за півціни. Як донецькі вміють.

Не треба бути провидицею Вангою, щоб зрозуміти, що така програма знижок просто стане ще одним прихованим податковим тягарем для бізнесів, які будуть діяти за стандартною схемою, перекладаючи цей новий податок на споживачів. Тобто знижку дадуть молодим донбасяцьким активістам, а заплатять за все покупці товарів та послуг! Заплатять тим, що ціни збільшаться ще більше. Тим що інфляцію роздмухають ще більше!

2) Різницю бізнесам компенсують з бюджету України. Але це ті ж яйця, лише в профіль! Бюджет України під орудою "ефективних менеджерів" давно співає такі романси, що у нас незабаром почнеться те, що зараз відбувається в Білорусі. Донбасята (не молоді, а дорослі) уже не знають куди метатися, щоб хтось підкинув ще пару мільярдів кредиту. Тому ніхто звісно не компенсуватиме з порожнього бюджету. А якщо на словах компенсуватиме, а в реальності ні, то буде автоматично варіант 1). Але навіть якби й компенсували, то знижка - донбасятам, а бюджет - всієї країни. Правда, цікаво?

Несмішно це все, бо ця програма - це ще один крок до соціального вибуху, до кривавої лазні, яка тут обов'язково буде.

Теперішні керманичі України не просто безмежно жадібні. Вони не просто безмежно тупі. Вони безумні...
І це трагедія України, яку взяли на гоп-стоп.
І закінчиться це великою кров'ю.
Previous post Next post
Up