Лайфхаки для шопінгу та трохи про безпеку

Nov 21, 2014 14:58

В першу чергу я хотіла б написати про безпеку покупок в інтернеті.
У попередньому записі я зачепила тему карток. Чому я рекомендую мати окрему картку для покупок? По-перше, так легше контролювати витрати. У тебе є сума N на цей місяць, і більше ти не плануєш потратити. По-друге, маючи окрему картку для покупок, ти зменшуєш ризик шахрайського використання грошей на ній. Якщо є можливість користуватися зручним інтернет-банкінгом для перерахунку грошей з основної картки на вторинну для покупок - ще суперовіше. Так можна створити картку де тримаєш основну суму грошей на шопінг і тільки перераховуєш гроші на вторинну суто для цієї тразакції. Таким чином якщо хтось десь якимось чином заволодіє даними вашої вторинної картки - він не зможе потратити ні копійки. А ви зможете вчасно заблокувати картку.

Коли ви вибрали товар, і вже на етапі оплати, обов"язково дивіться чи шифроване у вас з"єднання. Це можна впізнати по піктограмці замку в кутику адресного рядка.


Першу ніж оплачувати замовлення, а ви купуєте в магазині вперше, дуже раджу пошукати відгуки про магазин. Таким чином ви можете уникнути поганого сервісу, підробок-реплік відомих дизайнерських речей, шахрайства (ви оплатили, а товар не вислали).
Також рекомендую, якщо є опція, розраховуватися через PayPal. Магазин проходить верифікацію у сервісу,. Та й у випадку недобросовісних дій зі сторони магазину, ви зможете відкрити диспут і повернути свої затрачені кошти.
Заведіть окрему пошту для покупок. У вашій основній скриньці буде менше спаму, а в цій вам буде легше відстежувати ваші покупки.

Це в принципі основні тези, які варто пам'ятати, щоб вберегти себе і свої гроші.

А тепер трохи про те, як зекономити:
1. Раджу моніторити сайти, які вам найбільше подобаються. Слідкуйте за їх розпродажами.
2. Підписуйтесь на імейл-розсилки магазинів. За це вони часто дають 10-20% знижки на свій товар, та повідомляють про розпродажі.
3. Є багато сайтів розпродажів. Так, які займаються виключно розпродажами. Зазвичай у них певний розпродаж триває 2-3 дні. Про них я розповім окремим постом.
4. Шукайте коди на знижку. Іноді так можна суттєво зекономити на всьому замовленні або хоча б доставці.
5. Коли купуєте конкретну марку, прогляньте чи десь не можна знайти її дешевше. На одному сайті певна пара чобіт може коштувати умовно 60дол, а на іншому 40дол, ще й доставка по США безкоштовна.
6. Пам'ятайте про Чорну П'ятницю. Це найрозпродажніший день у США і він йде після Дня Подяки, цього року це 28ме листопада. Знижки сягають 90%.То ж раджу намітити певні товари, покласти їх у кошик, і якщо знижка буде вигідною, вам залишиться лише підтвердити платіж. Нюанс: буває магазини дають не такі вже й гарні знижки в цей день. А товар можуть купити раніше за вас. Тут треба вже дивитися чи магазин схильний давати великі знижки.

Якось так. Є питання - пишіть)

онлайн-магазини, Чорна П'ятниця, платіжні картки, у США, безпека, покупки, шопінг, лайфхак, шопоголізм, як зекономити, розпродаж

Previous post Next post
Up