Google таки захавує

Feb 22, 2013 00:04


Кілька років тому один мій добрий товариш (програміст) застерігав мене: "Гугл захавает мир, будь осторожен".
Спостерігаючи за ІТ-тенденціями і розвитком суто цієї компанії (як Вам будівництво власного аеропорту?) пересвідчуюсь у його правоті й далекоглядності.

А тут ще з'являється модне промо-відео нового супертехнологічного пристрою (з описом функціоналу і можливістю передзамовлення за 1.5К баксів):

image Click to view




А тим часом в мене кілька прагматичних запитань:
- Як буде заряджатися ця іграшка?
- Наскільки негативним буде вплив на зір?
- Чи будуть затуркані бики галасувати: "ти чьо мене снімаєш, без розрішенія?!!" у відповідь на твоє: "Glass, record the video!"
- чи можна буде послати на лекцію одного продвинутого лоха, який розшарить зображення на всіх інших бідних студентів?
- ...
- Ваші варіанти...

І ще кілька прогнозованих етапів розвитку технології:
- нові знайомства будуть на вигляд як зустріч двох жирафів у савані: втикове вглядання в обличчя одне одного, поки окуляр не подасть всю інформацію про незнайомця (зважаючи на недавнє придбання української компанії, що спеціалізується на технології розпізнання обличь).
- мобільний зв'язок поступово буде відмирати як морально застарілий (?)
- з якої цікавістю і захопленням ми переглядаємо фотографії наших батьків/дідів/прадідів, і наскільки безглуздими і непотрібними стануть для нащадків сотні годин/терабайтів фото- і відеокадрів буденного повсякдення їх предків з Glass'ом.
- ...
- (є ще якісь страшні антиутопічні прогнози?)

ПС. Але, сказати по правді, я інтуїтивно бажав і передбачав цю технологію. Пам'ятаю, коли, перебуваючи в Штатах влітку 2007-го, я летів на велосипеді (який в будь-який момент міг розвалитися) згори на шаленій швидкості, ледь-ледь вписуючись в поворот, щоб виїхати на головну дорогу, половину якої закривав лісистий пагорб. З'явись там машина, і та мить могла би стати останньою (хоча, я ще кілька разів повторював цей номер в тому ж місці). Саме в такі моменти мені хотілося, аби сім'я бачила те, що бачу я, відчула той же кураж чи захоплення...

ІТ, роздуми, новаторство

Previous post Next post
Up