У поміч переселенцю: отримаємо соціальну допомогу

Aug 04, 2014 11:06



Фото: www.socportal.info

Багато жінок з зони бойових дій підвергають своє життя і здоров’я небезпеці живучи у постійному нервовому напруженні. Втім, доводиться чути від них, мовляв тут у них робота і на що вони будуть жити у спокійних регіонах?

Все це зрозуміло, адже кошти потрібні на оренду житла та продукти, а якщо ще є й діти? Статус переселенця не надає жодної матеріальної підтримки.

Логічно, що багато хто не хоче комусь заважати живучі на шиї у добрих людей і об’їдаючи їх.

Людям, які мало коли подорожували психологічно важко адаптуватися (шукати роботу, житло у новому регіоні тощо).

Водночас опора на перший час є. Переселенці можуть стати у будь-якому регіоні України (окрім Криму) на облік у центр зайнятості, маючи при собі трудову, диплом, паспорт та ІНН.

У цьому випадку є два варіанти - або шукати тимчасову (хто знає на скільки це затягнеться) ніби ж отримувати матеріальну допомогу. В останньому випадку, якщо ви офіційно отримували гарну зарплату маєте право на нормальну допомогу  - аж до 4872 гривень.

Її розмір залежить від стажу - чим він більше ти і розмір більше.
Наприклад, якщо ви отримували 3500 гривень (а у промисловому секторі Донбасі такі зарплати часто зустрічаються) і працювали 4 роки, то будете мати 3500*0,55 = 1925 гривень.

Конкретно у вашому випадку можете розрахувати свою допомогу за допомогою калькулятору центра зайнятості >>>

Мінімальний розмір допомоги 936 гривень.

Зазвичай у центрах зайнятості можна знайти і непогані пропозиції щодо робочих місць. Треба просто шукати.

Що ж до своєчасності отримання допомоги, то в інших регіонах є певна затримка, але на Донбасі люди не отримували її ще з травня.

Вважаю, що у теперішній непростий час подібна підтримка може стати опорою для тих, хто і досі сумнівається і чекає на затриману вже який день зарплату через бойові дії.

Більш того, ви маєте на неї повне право, бо ваше підприємство сплачувало страхові внески і нікому нічого не зобов’язані (як ото у випадку коли звернулися до волонтерів).

Ці, хоч і невеликі гроші, можна витратити на оренду житла в іншому регіоні.
Більш детально на сайті служби зайнятості >>>

громадянське суспільство, війна

Previous post Next post
Up