Куди поїхати на один деньок із задушливого Києва

Aug 03, 2014 11:40



Фото: ua.golos.ua

Тур вихідного дня зі столиці за невеликі гроші. Але куди мандрувати та як організувати поїздку самостійно? Для цього я зібрав кілька цікавих місць біля Києва.


Шляхетний парк та місто білих церков

Відчути прохолоду під кронами дерев та насолодитися свіжістю водоймищ можна у дендропарку «Олександрія», що розкинувся на 290 гектарах.







Краса ця знаходиться за 85 кілометрів від української столиці у Білій Церкві. Відвідини парку варто поєднати з оглядинами міста Ярослава Мудрого.









Наймузейніше місто України

Ще однією точкою на мапі Київщини для архітектурно-історичного туризму є Переяслав-Хмельницький, який знаходиться на тій самій відстані від Києва. Їхати сюди слід маршруткою від метра «Харківська» чи «Бориспільська». У дорозі близько години.





Попри населення у 28 тисяч тут знаходиться близько 30 музеїв. Через це Переяслав вважається наймузейнішим містом країни.

Чернігів або де збереглася архітектура Київської Русі

Всього лише за пару годин маршруткою ви опинитеся у старожитньому Чернігові. Оптимальніше їхати від «Чернігівської». Є варіант електричками чи поїздом, але то слід зважати на розклад та часу дорозі довший.

У Чернігові слід зазирнути до купи старовинних храмів часів Київської Русі, спуститися в Антонієві печери чи то піднятися на дзвіницю Троїцько-Іллінського монастиря.







Вінниця - це не Венеція, але щось приємне тут знайдете!

Останнім часом набуває популярності Вінниця. Місто визнали найкращим для життя в Україні за підсумками 2013 року. Баянною родзинкою серед туристів є фонтан «Рошен», я б радив окрім того сходити до єдиного музею - мавзолею Патріарха анатомії Пирогова та поплавати на катері по Південному Бугу.









Зі столиці до Вінниці оптимальніше діставатися поїздом чи електричкою (якщо така є у розкладі) з Києва-Пасажирського. За часом це так само як і маршрутка, а ось комфорту і безпеки більше.

Тиша та спокій у Житомирі

Ну і на останок у моєму списку - Житомир. Таке собі провінційне та тихесеньке місто. Замкова гора, Чуднівський міст і музей космонавтики - пункти, які варто побачити, завітавши сюди.









Навколо Києва існує ще купа цікавих та невідомих місць для мандрівок!

Всі мої подорожі в одній публікації >>>

подорожі, Київ, Центральна Україна

Previous post Next post
Up