Не повірите: 10 речей в ЄС такі самі як і у нас

Feb 07, 2017 20:33



Виділив кілька цікавих побутових речей, які люди, що ніколи не були за кордоном вважають суто нашими.

1. Перехід на червоне
У Барселоні, наприклад, часто спостерігав, як пішоходи перебігали дорогу на заборонений сигнал. Хоча, у певних країнах, якщо не створюєш аварійної ситуації, то за таке штраф не отримаєш.



2. Платні туалети з бабусями-прибиральницями
Хто б міг подумати, але у ситих Німеччині чи Австрії за громадський туалет навіть на станції метро доведеться платити. Зазвичай, за поклик природи слід віддати 50 євроцентів. Більш того, у кращих традиціях совка, гроші слід віддати … бабусі на вході, яка вас може покрити матом! Кажуть, що це чайові, які йдуть цим самим прибиральницям.

3. Пиво та пісні в автобусах
Побачите чоловіка з пляшкою пива у польському автобусі чи трамваї не така вже й рідкість, попри таблички про заборону. А по вечорах п’ятницях подібні п’яні мужики ще можуть давати концерт і співати на весь салон. Я вже не кажу про напиту молодь влітку ввечері вихідного дня.

4. Кравчучки
Практичний візок доволі популярний серед іспанців. І не соромляться його молодь і середнє покоління. А що, 100 кілограмів на спині не потягнеш, а так - зручно. Є навіть цілі парковки для кравчучок.




Фото: olga-kulaj

5. Перевірка сумок у супермаркеті
З таким зустрічалися лише одного разу, це може бути і виключенням, але у бельгійському місті Шарлеруа (побратим Донецька) на виході у двох різних супермаркетах просили показати вміст сумки. Напевно, це пов’язане з криміногенною ситуацією.

6. Їзда без пасків
У Румунії багато водіїв їздять без пасків безпеки. Хоч це і порушення, але поліція на це не звертає уваги.

7. Річка замість смітника
Зупинялись по кауч-серфінгу у Німеччині. Після шашликів пішли споглядати на річку. У одного німця випала і розбилася з рук пляшка з під пива - 0 реакції. Потім хлопці кидали порожні пляшки у річку Рейн.

8. Мовчазний натовп
Кажуть, що там вони згуртовані, якщо є певна проблема. Так от, чекали у Амстердамі автобус на Париж, приїхав один, а двері не відкриває! Вже 20 хвилин, а водій мовчить. Пройшло півгодини до часу відправлення і тільки тоді пасажири почали стукати і показати, мовляв, треба їхати, але робив це лише один чоловік. Навіть шофера сфотографував. Втім, виявилося, що це не наш автобус, а наш - запізнювався.

9. Жебраки та шахраї
У туристичних містах їх купа! Біля берлінської стіни стоїть ціла компанія, і ніби «випадковий» перехожий «виграє» 50 євро, вгадавши під якою склянкою схована кулька. Попри кращу соціальну систему у Польщі, Угорщині чи Румунії до нас не раз чіплялися, під різними приводами просячи грошей.

10. Здають і збирають пляшки
І там це роблять не лише бабусі. З одного боку це питання екології, а з іншого - зайві копійки. При якій ціні ви б здавали порожні пивні пляшки?


UPD. Користувач sebbenth доповнив пост власними спостереженнями:

- "Стіхійні ринки" біля метро, які торгують всяким мотлохом - повно в Італії, до того ж навіть в туристичних місцях
- Розчинна кава з поганеньких пластикових склянок (також Італія)
- Спортивні костюми як повсякденний одяг (і знов Італія)
- Співаки в приміських електричках, які збирають гроші (Франція)

Мій власний досвід включає кишенькових злодіїв в міжнародному аеропорту. До такого Україна ще не дійшла.

А, ну й фінал:

- Туалет в міжміському поїзді типу "дірка в підлозі, все пада на рейки" - Швейцарія

Всі мої закордонні подорожі у одній публікації
Всі мої подорожі Україною

Євросоюз, подорожі

Previous post Next post
Up