ПОТУЖНИЙ РОЗРЯД РОК-МУЗИКИ У КЛУБІ «VОЛЬТАЖ»

May 30, 2013 14:42


поки наш сайт вкотре "лежить", свої матеріали викладатиму тут

Нещодавно у середовищі волинської рок-спільноти відбулася важлива подія - в Нововолинську відкрився рок-клуб «Vольтаж». Відтепер молодь шахтарського міста (та й сусідніх теж) матиме нагоду створити особливий простір для спілкування і реалізації творчих задумів. І хоч відкриття клубу, що відбулося 10 травня, було дещо символічним (бо власного концертного приміщення «Vольтаж» наразі не має, є лише репетиційна база, де можуть збиратися ново волинські музиканти), та вдалося воно незабутнім і потужним.
Але спершу - трішки передісторії. «Батьками» нового клубу можна вважати подружжя Людмили і Геннадія Скороходових, адже саме їм належить й ідея створення цього рок-простору, і її реалізація. Людмила - голова ГО «Творці історії» - організації, що опікується сім’ями міста, які опинилися у складних життєвих обставинах, влаштовує на її підтримку благодійні акції. Геннадій - музикант, засновник гурту «Без меж». Об’єднавши рокерство чоловіка й організаційний досвід дружини, подружжя дало життя новому «дітищу» - клубу «Vольтаж».

Відкриття його почалося із параду байкерів. Десятки чоловіків у шкірянках, джинсі й банданах на потужних і крутих мотоциклах проїхалися центром міста, а потім розташувалися поблизу ресторану «Шахтар» (в приміщенні якого відбувалася музична частина дійства) і охоче фотографувалися з молоддю й дітлахами.
Сам концерт розпочався зі значним запізненням, втім, ті, хто таки дочекався, не пошкодували, адже змогли почути аж вісім важких гуртів, з-поміж яких, до речі, було три володимирських. Саме наші земляки - гурт «KobyNelson», який виконує кавер-версії відомих рок-хітів - відкрили вечір. Цей колектив існує вже не перший рік, щоправда, з різними варіаціями у складі. Тепер із ними в ролі вокалістки виступає й відома володимирчанам співачка Каріна Залуська. Наступними на сцену вийшли теж виконавці каверів - нововолинська «Раїса Павлівна».
Продовжили розважати публіку дебютанти -колектив «UPґрейд». Його створили музиканти з різних нововолинських гуртів, які вирішили спробувати грати щось новеньке. Серед учасників новоствореного гурту - екс-музиканти «Силует-BAND» з вокалісткою Іриною Музичук. Між виступами розповідав про гурти, розважав глядачів і проводив конкурси ведучий «Ліги Н» КВН Михайло Конопльов. Важкою хвилею по вухах слухачів пройшлися два наступні володимирських гурти. «Las Pilas», назва яких походить від назви вулканічного комплексу в Нікарагуа, а з іспанської перекладається як «батарейки», виконували україномовні пісні у стилі «гранж» і «альтернатива». А відроджена після майже річної перерви «Тринакрія» так вразила ново волинську публіку, що хлопців аж тричі викликали «на біс»! Втретє, щоправда, виходити відмовився знесилений барабанщик, якому довелося відіграти ударні партії в обох наших гуртах.
Продовжили концерт столичний «КаЛіка Band» та нововолинський «The Seven». Хедлайнером вечора став гурт «F.A.T.» - хлопці, які грають «жирний симбіоз елементів фанку, альтернативного року і класичного металу» і співають англійською. За їхніми спинами - не один десяток виступів і офіційне відео на пісню «Haters Gonna Hate», яке можна побачити на першому телеканалі альтернативної музики «A-One».
Із завершенням концерту вечір тільки набрав обертів, адже організатори приготували для музикантів пост-вечірку у «Партизані», що біля Бугу. А там частували гостей різними смаколиками, зокрема й екзотичною печенею з бобра. Музиканти в боргу не лишилися - влаштували неймовірний джем-сейшн. І вже не важливо було, хто в якій команді грає: кожен, хто бажав, брав до рук інструменти й долучався до гурту.
Після такого потужного старту «Vольтаж» просто зобов’язаний підтримувати приємну рок-напругу в Нововолинську й околицях. Людмила Скороходова підтверджує: зупинятися не збираються. У планах - різноманітні концерти, можливо - вечір творчості, вечір акустичної музики, року, блюзу, джазу. Зараз на сторінці рок-клубу у соцмережі Вконтакті обговорюють ідею проведення квартирника. Тож сподіваюся, це нововолинське музичне середовище ще не раз дасть нагоду виступити у себе володимирським музикантам, а нам підкине чимало тем до розмови і цікавих знайомств.

містечко, стаття

Previous post Next post
Up