На старт! Увага! Вибори!

Apr 21, 2014 20:04

Якось не надто погожої весняної днини зійшов на мене черговий потік громадянської свідомості: матінко, то вибори ж уже за місяць! А я ні в зуб ногою: кого обирати? Треба принаймні глянути, хто там нашкріб по сусекам 2 мільйони гривень та зареєструвався в ЦВК. Як і очікувала, такий лікнеп видався цікавим :)

Із 23-х зареєстрованих кандидатів, є такий собі Вадим Рабинович, у якого в пункті «освіта» зазначено: «загальна середня»… Це типу за його плечима із навчальних закладів - аж школа :) І нормально собі людина балотується в Президенти без найменшої скромності :) Він то, звичайно, вступав у Харківський автодорожній, але його відрахували за - цитую - «складання кросворду з політичним підтекстом». Ну що тут скажеш, а чому б людині не спробувати? Судячи по нашому колишньому, - якщо не зек, то вже молодець :)
Ще доволі цікавим персонажем є Цушко, колишній очільник антимонопольного (!) комітету :) Чи не монополія довела до ручки нашу країну? Щось кепсько він працював на своїй колишній посаді… Напевно, й знову не спрацюємося…
«Нежданчиком» став Симоненко. Просто тому, що, здавалося, йому й рипатися якось неввічливо, судячи з того, що робиться в країні… Але, наглість - друге щастя! Хоча тепер йому доведеться змагатися без свого «янгола-охоронця», що раніше височів навпроти Бессарабки…
Наймолодшим кандидатом є Наталка Королевська - 39 років, а найстаршим - Петро Симоненко - 62 роки.


Їхня «криша»
Є в кандидатів така чудова річ, як підтримка тих чи інших політичних партій або сил. Аж дві партії підтримують Петра Порошенка - «УДАР» та «Солідарність». Більше такою подвійною підтримкою не може похвалитися ніхто із кандидатів. Наважилася на підтримку й Партія регіонів. Частина її підтримує Тігіпка, і повністю вся - Добкіна. Не політична, а громадська організація підтримує Гриценка - ВГО «Громадянська позиція», що також є єдиним випадком. З рештою - все просто: Ляшка - «радикали», Королевську - партія Королевської, Симоненка - комуністи і так далі.

«Всевидящее око»
8 японців та 3 литовці спостерігатимуть за перебігом наших виборів. Саме стільки міжнародних спостерігачів зареєструвалося станом на 16 квітня. Що стосується міжнародних організацій, то найбільше спостерігачів буде від ОБСЄ - 119 осіб. 63-є прибудуть в Україну від Українського конгресового комітету, четверо від Світового конгресу українців та двоє від Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співтовариства.

«Не прячьте ваши денежки!»
Гроші й статки… Що може бути приємнішим, ніж порпання в чужих доходах (насправді, багато що :)) Найбагатшим кандидатом є Тігіпко (ну, підтримка Партії регіонів - то вам не квіточки). Крім 263-х з хвостиком мільйонів гривень є в нього ще квартири, земля та 7 орендованих автомобілів. До останньої гривнечки прозвітувався кандидат Добкін: він у минулому році заробив 21 мільйон 095 тисяч 921 гривню (так і хочеться додати - «і 57 копійок»). Наш неосвічений Рабинович - круглий гривневий мільйонер, але бомж:не має ні квартири, ні будинку… Зате має «Лексус» :) У Кузьміна є майже півтора мільйона гривень, квартира, дачний будинок, авто «Лексус» та мотоцикл «Харлей», і навіть паркомісце. У Юри Бойка є - цитую - «менше півмільйона гривень» (аж навіть трохи шкода його…) Але ще є земля, будинок житловий і садовий, 2 квартири, 2 гаражі, «Мерседес» і… «Копійка» (молодець, підтримує вітчизняного виробника!). Коновалюк задекларував 55 391 грн, землю, квартиру, авто і гараж. Повністю відсутній дохід у Зоряна Шкіряка, і геть немає грошей у його родини… Навіть не знаю, що сказати. Це, виходить, 2 мільйони на реєстрацію десь позичив, а віддавати потім чим буде, якщо доходу ніякого? Ні, це якось безвідповідально, як для потенційного Президента країни. Також нічого не заробив у минулому році Діма Ярош: надто був зайнятий революцією, не до роботи було… А сукупний дохід його сім’ї з 5-ти осіб (дружина, він та троє діток) - 803 гривні. Що тут скажеш - бідна пані Ярош… Найбільший автопарк у київського бізнесмена Володимира Саранова, а королевою нерухомості є Ольга Богомолець: 7 квартир, 5 земельних ділянок, 2 будинки. Щодо королев… Королевська за минулий рік заробила суто свою міністерську зарплату - 191 тисячу гривень. Решта кандидатів не обнародували свої декларації поки що.

Сказав колись Отто фон Бісмарк: «Ніколи стільки не брешуть, як під час війни та до виборів» А в нас то взагалі виходить, наче «Хед енд Шолдерс», - два в одному :) Тому будьмо виваженими. І більше ніяких голосів за гречку! Наїлися вже.

Україна, вибори

Previous post Next post
Up