Валютний рекорд

Jan 14, 2014 21:57

Сьогодні в Українській економіці своєрідний рекорд котирування гривні на міжбанку знизилось до найнижчих показників з 2009 року.

Котирування гривні продовжили падіння після зміцнення в період новорічних свят і досягли мінімального значення з жовтня 2009 року. Тоді котирування становили 8,30 - 8,50 гривень за долар.
Котирування гривні відносно євро у вівторок до 12:00 знизилися до 11,3875/11,4015 грн./євро порівняно з 11,3345/11,3770 грн./євро на відкритті торгів.
Таким чином, виходить, що українці просто поступово біднішатимуть, поки у країні дійсно не пройдуть дійсно разючі зміни і економіка не почне працювати.

Судіть самі, в Україні продаються комерційні банки, особливо, мені запам’ятався Райффайзен банк Аваль, мені здавалося що австрійці своє майно будуть тримати до кінця, але ні, все-таки реалізують, а це значить, що криза буде ще та, бо в 2009 році вони такого не робили, а навпаки тримали свою долю ринку.
В кінці року у нас не вистачало грошей для того, щоб виплатити стипендії, і зарплати бюджетникам. Зріс дефіцит пенсійного фонду, і ПФУ дозволили брати кредити(що рівноцінно фінансовій піраміді, бо власних доходів крім внесків людей ПФУ немає, тому рекомендую шукати, якісь інші джерела для забезпечення пенсії).
Також важливим індикатором, для нашої економіки є різниця платіжного балансу одразу скажу, що вона не на користь України, бо виробляємо ми мало, а купуємо багато. Що в результаті приводить до падіння гривні на міжбанку.
Як на мене, то цих індикаторів вже достатньо, для того, щоб сказати що рік буде важкий, 15 млрд. від РФ допоможуть його пережити, але здається що пік кризи, припаде на період після президентських виборів, коли потрібно буде віддавати гроші, які Янукович так хвацько отримав у РФ.

А сама криза отримає вираження у вигляді стрибків цін, як це вже було у 2009 році. Ми купуємо багато товарів за кордоном, а тому першими на собі удар відчують підприємства, які використовують імпортне паливо, і комплектуючі, оскільки курс гривні буде падати,а значить що вартість імпортних товарів буде підніматися. За ними підуть і інші підприємства, тобто криза буде хвилеподібною, і не надто різкою, ціни будуть стрибати як маятник, потроху реагуючи на реакцію НБУ і людей.
Думаю, що зараз потрібно себе забезпечити від стрибків валюти, але це не має бути депозит у банку, гроші мають працювати, так само як і будь-яке майно. Тобто, якщо у вас є квартира, то здавайте її, або її частину, і особливо в зимовий період, коли комунальні витрати дуже високі. Якщо є автомобіль, то просто їздити на ньому мало, бо це витрати на паливо, експлуатацію і т.д., авто необхідно використовувати, так щоб від цього можна було заробити, наприклад перевозити людей між містами чи ще щось подібне.

влада, криза, гроші, валюта

Previous post Next post
Up