Альтернатива життя - Інтернет

Jul 18, 2013 00:44


А де всі? В Інтернеті
Реклама мобільного провайдераСьогодні вже майже не можливо знайти людину, яка не користується мережею Інтернет. Навіть наші дідусі і бабусі, почали поступово опановувати комп’ютер. Але разом з тим, ми все менше почали ходити в театри, кіно, вистави, наші діти вже не грають на дитячих майданчиках, а грають в «стрілялки» та інші види комп’ютерних ігор.

Мережа Інтернет - дає нам дуже багато переваг, але так само і має ряд недоліків. Розглянемо їх докладніше:
Серед переваг можна відзначити це наявність в Інтернеті будь-якої інформації, цим Інтернет якісно обійшов бібліотеки, оскільки, тепер нам не потрібно тратити безліч часу, на те щоб прийти в бібліотеку, і отримати потрібну нам книгу, якщо вона там є… а якщо немає, тоді її замовлять в центральній бібліотеці і вона прийде через три тижні… Безсумнівно тут Інтернет має перевагу, крім того, Інтернет багато людей використовують як файлообмінник, багато людей користуються соціальними мережами, люди працюють в інтернеті… Здавалося б перелік плюсів можна не закінчувати…

Розглянемо недоліки, і як впливає інтернет, на нашу молодь, і дітей. Сьогодні все більше дітей просиджують дитинство за моніторами, граючи у різноманітні відеоігри, звичайно діти мають грати, але якщо згадаєте наше дитинство в СРСР, та й при незалежній Україні до 1998 року, до того, як зявилися мобільні телефони, а також «тамагочі»(наче так вони називалися), нас до дому не можна було загнати з вулиці, щоб ми поїли, а сьогодні дитячі майданчики просто пустують!

Також Інтернет вплинув на підлітків, які часто не розуміють для чого потрібно вчити вірші на пам'ять, якщо його можна просто скачати і роздрукувати, те що це необхідно для розвитку пам’яті їх не обходить.

Крім того, серед підлітків з’явилися «тролі», переживаючи перехідний період, і не отримавши при цьому належної підтримки, вони виливають свою агресивність у коментарях під будь-яким матеріалом, навіть дуже позитивним, я думаю, кожен з користувачів інтернету спостерігав подібну картину, викладається стаття 5 сторінок А4 формату і 12 шрифт, а через 30 секунд після того, як її виклали, з’являється коментар: «фуфло».

Ще одним з недоліків можна вважати соціальні мережі, які просто перенесли життя молоді в альтернативну реальність, туди, де на аватарці, можна викласти будь-яке фото навіть чуже, туди де можна робити те, що в реальному житті жодна молода людина собі б не дозволила!

Як вже зазначалося вище, інтернет випереджає бібліотеки в  швидкості наданні інформації, але разом з тим молодь почала менше читати, сьогоднішня молодь інколи настільки безграмотна, що волосся встає дибки, а все через те, що книги, замінили повідомлення з контакту, чи іншої соціальної мережі.

Ще один недолік інтернету, це час який люди там проводять, часто це буває більше 2-х рекомендованих годин, до 8-ми, а той 12-ти. При цьому найбільше страждають підлітки, у яких немає конструктивного захоплення(спорт, танці, співи, макраме, в’язання, орігамі…). Саме в таких випадках виникає інтернет-залежність, психологи навіть виділили симптоми, цієї хвороби:
-гарне самопочуття за комп’ютером
-неможливість зупинитися
-збільшення кількості часу проведеного за комп’ютером
-зменшення кількості часу з друзями і батьками
-депресія коли довгий час знаходишся не за комп’ютером.



Цілком ймовірно, що в майбутньому люди будуть використовувати інтернет по-іншому, але сьогодні, інтернет, це те що поглинає все більше людей, і не відпускає, до тих пір, доки людина сама себе не поставить в рамки.


СРСР, підлітки, молодь, інтернет, ігри

Previous post Next post
Up