малесенькі грайлики)

Aug 02, 2010 04:49

І в що це я таке сіла?...




Пізнавання Світу навколишнього у малюка відбувається завдяки батькам, відкритим для своєї дитинки. Змалечку, з пелюшок, формується сприйняття оточуючого, і від батьків залежить, як саме дитиночка в майбутньому піде в розвиток. Чи буде чутливою і відкритою до нового, чи відчуватиме жагу  досліждувати. Врешті, для дівчинки дуже важливим є момент прийняття своєї суті, відчуття зорі берегиненої. Тож з маленьких дитисиків ростуть хороші помічниці, при вдалому підході і правильному фокусуванні уваги дитини. Така собі етнопедагогіка з горохом, як на знятці.
Насипеш їй в долоньку сочовицю або горошок, розсипаються квасолька і локшинка поряд. Звісно, дитинка радіє, торкається крихітними пальчиками своїми - вивчає.Роздивляєть. просто бавиться. Тілько наглядати тре", щоби в ротик або носик не запотирила. Слухає і довірливо посміхається, коли мама проводить ботанічно-овочевий екскурс у світ корисності городини. 
Педіатри вважають тактильний розвиток, мілкої моторики ручок, пальчиків, ніжок, фактором, що керує безпосередньо сам розвиток маленької людини. Тому у вісім місяців намагатися їсти своєю крихітною ложечкою, пити з чашечки, витирати ганчірочкою зі столу - повторюючи маму. Найчудовішим елементом, найкориснішим та приємнішим, є іграшка з природнього, натурального матеріалу. Тому з гороху можна робити намистинки, начиняти горошком ляльки або звіряток з тканини - малисик всьому буде радий, адже в кожному елементі руковитвору живе й розвітає мамина любов.
...Малесенькі круглі щічки щільно притиснуті до мого тіла, крихітне вушко у звилинах-річках  вторить виточки вух  чоловіка і визирає з пелюшкової ковдрочки. Ніби кличе цілувати й милувати, шепотіти ніжно-ніжно всю мамину ласку. Доця-доця, молоко росою падає на лобик, затримується на війках. Цей стан повних грудей і в цьому немає і крихти розпусності. Цей стан годувальниці, Матері-Богині є святий. І крихітні кулачки стискають нічну сорочку, боляче щипаючи крізь тканину - мамо, не йди від мене. поклади поряд і лежи сама, я хороша....

материнство, світлина, малисик, родина

Previous post Next post
Up