Found the recipe at last!!!

Mar 02, 2010 22:59

Those, who read my LJ for a time now know, that I was looking fanatic for a marzipan roll recipe for last Christmas. Well, today, while browsing though some, my mom found it! So I want to write it down, before it gets lost again.

The reason why we haven't found it last time was, that we were looking for a marzipan roll recipe, and this one is called Mozart-praline. ^^"

Hozzávalók (40 darabhoz):
20 dkg mogyorós nugát
40 dkg marcipánmassza
4 dkg natúr pisztácia
1 evőkanál narancslikőr
1 evőkanál felaprított mandula
20 dkg étcsokis tortabevonó
porcukor a tészta nyújtáshoz
sütőpapír
minyonpapír

Elkészítése:
A nugátot vízfürdőben felolvasztjuk. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk. Egy 20x30 cm-es lapot levágunk belőle, és három, 10 cm széles csíkra osztjuk. A ledarált pisztáciával és likőrrel összegyúrt többi marcipánt 60 cm-es rúddá formáljuk, és 20 cm-es darabokra vágjuk.
A csíkokat a nugáttal vékonyan megkenjük úgy, hogy a két hosszanti szélüket szabadon hagyjuk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd a közepükre fektetjük a marcipánrudakat.
A csíkokat feltekerjük, összenyomkodjuk, és 1 órára a hűtőbe állítjuk dermedni.
A rácsra tett rudakat a megolvasztott étcsokis tortabevonóval leöntjük, lecsöpögetjük, majd sütőpapírra fektetjük. Az egyiket a mandulával megszórjuk, majd a többi rúddal együtt körülbelül egy órára a hűtőbe rakjuk. Ferdén felszeleteljük és minyonkosárkákban kínáljuk.

holiday, recipe

Previous post Next post
Up