Слов’янськ, частина 2. Місто мертвих

Aug 17, 2020 19:55

Гуляючи по Слов’янську зразка літа цього року, іноді навіть важко запідозрити, що у 2014 це місто певний час було епіцентром бойових дій щойно зародженої війни, яка триває і досі - про неї тут майже ніщо не нагадує ( Read more... )

Слов'янськ, Донецька область

Leave a comment

Comments 29

xoxlobandera August 17 2020, 17:04:51 UTC
+++
Так що прилітало сюди здебільшого від українських військових, що гріха таїти. Мабуть, досі певна кількість людей, що продовжують тут жити, стиха ненавидить «укропів, які по ним стріляли». При цьому факт, що інша сторона використала їх тупо як живий щит, у причинно-наслідковий зв’язок їхньої логіки не вкладається.
+++
Любопытно, а какова должна быть логика, чтобы из того факта, что сторона А использовала тебя в качестве живого щита, не ненавидить сторону Б, которая в тебя стреляла? Можете пояснить?

Reply

v1snyk August 17 2020, 17:52:17 UTC
ну, я такого не стверджував. це більше до того сказано, що ненависть у них в основному одностороння, тільки проти "укропів".

Reply

xoxlobandera August 17 2020, 19:03:17 UTC
Тогда непонятно, что вы своим утверждением хотели выразить. А так как раз вполне понятно, кто стрелял, того и ненавидят. Я хоть и уехал раньше обстрелов, но вполне понимаю их чувства. А уж учитывая абсолютно очевидные сегодня результаты майдана/госпереворота 14 года...

Reply

v1snyk August 17 2020, 20:09:23 UTC
Їхніх почуттів якраз-таки не розділяю, тому й акцентував на цьому увагу. Сам того року я драпав з Криму, хоча порівнювати недоречно, бо там не бомбили, але певні аналогії все ж є. + з урахуванням того, що ми говоримо трохи різними мовами ("державний переворот" і т.д. у мене в цьому контексті не мелькає), я навряд зможу донести свою думку.

Reply


gatta_bianka August 17 2020, 20:24:42 UTC
Бачила цих жителів Слов'янська у себе в дворі у 2014му, на жаль, ще й досі живуть тут. Приперлися до своєї бабки-родички, бо у Харкові тоді не стріляли, а якби у них були родичі в рашці. то приперлися б туди. Так, проклинали ЗСУ, а коли я їм казала, що і їх провина в тому, що вони кликали путіна, вони дозволили бігати всяким підорам в кацапським прапором по своєму місту, то цього вони не визнавали. Вони внє політики.
А зараз ці лугандони знову штепу собі обирають :(.

Reply

xoxlobandera August 17 2020, 20:36:31 UTC
Да-да-да, продолжайте в том же духе. Кто не любит тех, кого вы им указываете и любит тех, кого не указываете - те нелюди. И наплевать, что они такие же граждане Украины, как и вы. Ублюдки, твари, что там еще? И что вы только удивляетесь потом, что вас ненавидят? Вы такие смешные, не поняли, как вам мовный закон аукнется.

А больше всего характерно следующее:
"і їх провина в тому, що вони кликали путіна, вони дозволили бігати всяким підорам в кацапським прапором по своєму місту"!
Как драть налоги, в том числе на мусоров, сбу и типа армию, так тут государство спуску не дает. А как выполнять свою прямую обязанность - защищать своих граждан, так нет, сразу - вы сами должны были защищать свою землю! А такой простой вопрос: а нахера такое государство нужно? Наверное слишком сложный вопрос, для укродоцента.

Reply

gatta_bianka August 17 2020, 20:49:02 UTC
Податки??? слов'янські жителі платять??? бу-га-га. Ті, що залишилися жити в моєму дворі, пилять державну субсидію (одна бабка прописана, а ще 3 понаїхавших живуть), невідомо де працюють, може аферами якимись займаються, хто зна, податки, зрозуміло, не платять, та ще й від армії відкошують, бо в Харкові вони не прописувалися. А от сміття у дворі та навколо розкидують, на матірній мові розмовляють, про добросусідські відносини, приватну власність та прайвесі ці чувирли не чули, це не по їхнім слов'янським понятіям.

Reply

xoxlobandera August 17 2020, 20:59:47 UTC
Понятно, укропрепод в лучшем виде. Рассуждает о том, чего совсем не понимает. Начни с любого чека из магазина, не чувырло. Может поймешь, что там написано.

Reply


Leave a comment

Up