Подорож по Закарпаттю.

Jul 31, 2007 16:40

Подорож по Закарпаттю. Ужгород-Невицьке-Мукачево-Чинадієво-Хуст-Синевір-Міжгір'я-Ужгород


Невицьке. Невицький замок.
Невицьке знаходиться на північ від Ужгорода. Маршрутки з Ужгорода до цього села ходять регулярно з площі Корятовича (115 маршрут), проїзд коштує 3 грв. Щоб дістатись до замку, потрібно пройти через пішохідний навісний міст та піднятись стежкою. На горі, по дорозі до замку, знаходиться турбаза та 100-річний сад, названий “садом Вагнера” на честь словацького ботаніка-садівника, який цей сад власне і створив.
Біля самого замку знаходиться стенд, де можна ознайомитись із історією твердині та програмою відновлення замку. Згідно з цією програмою замок набуде відновленого, відреставрованого вигляду приблизно у 2015 році.
Невицький замок був побудований на величезному валуні. Туди веде лише одна дорога, навпроти якої знаходився додатковий вал. Замок непогано зберігся.







Із самого замку відкривається чудовий краєвид.

Дорога зі Львова:


На Ужгород:


Ну а по дорозі, вниз по лісовій стежці, можна надибати на ось такі гриби.





Мукачеве. Замок Паланок
Мукачево досить охайне місто. Тут кілька пішоходних вулиць і пристойні заклади харчування. Непоганий бар “Занзібар”, дешева пельменна “У Філіпа”, де можна об’їстися великою порцією смачних пельмень. У містечку є багато кав’ярень, і деякі справді затишні. Кафешки відкриваються о 8, і тут вже з самого ранку багато клієнтів.



Містечко порадувало своїми вивісками:







Вид із замку:


Комаха:


Замкова церква із православними, католицькими та протестантськими елементами в декорі (екуменічна, одним словом):



Чинадієво.
До Чинадієво дістатись досить легко, виходити треба на зупинці "Санаторій "Карпати"". В принципі, палац Шернбурнів є одним із корпусів цього санаторію. Це миле і затишне місце, куди можна поїхати не на один день, а таки справді взяти путівку на довший час. Біля палацу працює недорогий ресторанчик у якому смачно готують.



Хуст. Хустський замок.

Власне, як такого замку в Хусті немає, є лише його рештки. Втім, думаю, варто було б лише повирубувати усі ці кущі і маленькі деревця, і замок мав би більш-менш репрезентативний вигляд. Тут збереглись і мури, і частини внутрішніх приміщень.





Зате із замкової гори відкриваються чудові краєвиди:







Синевір

Поїздка на Синевір обходиться дорого, як в плані часу, так і грошей.



Поблизу озера є лише 3 турбази: "Морське око", "Синевирське озеро" та ще одна більш сучасна турбаза, побудована кимось із місцевих бізнесменів. Сервіс поганий, ціни дорогі: 2-місний номер від 150грв. За вхід на озеро вимагають гроші. Не ведіться -- це для лохів (просто кажіть, шо вже платили). Тому що ці гроші невідомо в кого осідають, а уся дорога до озера засипана бумажками, обгортками та пляшками і ніхто за тим не прибирає.













На озері куча кровожерливої форелі і пуголовків.



Якщо їхати на Синевір через Міжгір'я, побачите от такі краєвиди:





Ужгород.
Деця у нотаря.











В ботанічному саду



Дуже рекомендую відвідати в Ужгороді ось цей заклад:



Тут подають чудову каву і закарпатське молоде вино.

Усі інші фотги можна подивитись тут

Чинадієво, Синевір, Ужгород, Закарпаття, Невицьке, Мукачево, Хуст

Previous post Next post
Up