Славетне місто ЛЬВІВ

Jul 20, 2016 12:01

28.07 - 01.08.2014. Місто ЛЬВІВ.

Дійові особи: Андрій та Маріанна. А також: потяг Київ-Львів, Роксоляна (господарка квартири), пес Кузя, Nikon D5100+Tamron 2.8, та багато інших.

На згадку зазначу про те, що відбувається в цей час у світі та Україні. Курс американського «зеленого» до національної валюти «гривні» складає 12 грн. 05 коп. Погода напрочуд файна: біля 30 градусів за Цельсієм (для людей з іншого виміру - за Фаренгейтом: 86). Наразі в Країні іде АТО на території Луганської та Донецької області. «Вежливые люди», або «Зелені чоловічки» з явно російським громадянством відібрали Крим (маю надію, що це не надовго). Відому пісню про «Путіна», що заспівали фанати ФК Металіст з Харкова, підхопив весь світ. СЛАВА УКРАЇНІ! - ці слова знають по всій території України та у світі, навіть в Австралії.

Епізод 1. До Львова

Потяг 091 «ЛЬВІВ» вирушив зі столичного вокзалу о 22:40………

Ми на нього не запізнились. Вчасно сіли. J)

Все дай Боже Дмитру.  Діма нас всіх вправно та майстерно довіз до місцяJ). Також все завдяки його двигуну, що дав йому напрочуд  прудкості, та нам холодного повітря з кондиціонеру. Окремо, по механіці, ми завдячуємо корейським братам з Хюндаю  за авто,  та вітчизняному бензину. J)

Далі нас з нашим ганчір’ям посадили в купе.

Сім годин в потягу, і вранці ми вже чекали на ЛЬВІВ.



. [> > > > > > > > > > > > > > > ЩОБ ПОТРАПИТИ ДО ЛЬВОВА НАТИСНІТЬ ТУТ < < < < < < < < < < < < < < <]

.


Прибули ми о шостій двадцять шість ранку. На вокзалі не дуже спішно.
Можна зловити було декілька зівак, не більше.


Чемний таксист нас довіз за 50 грн. до вулиці Староєврейської. Там мала бути наша тимчасова квартира.

Прибувши на місце, ми зрозуміли, що о восьмій годині місто ще спить, …..

… і о дев’ятій теж спить!!!

Хоча починає потихеньку просинатись.
Кав’ярні ще зачинені. В таку рань львівської кави, як ми хотіли, попити не має де.  Місто Львів нікуди не поспішає. Як у нас - «не  спешит».  Тому, мабуть, від них пішло: «від роботи дохнуть коні». J)).



Сходи в старовинних будинках.



Епізод 2. Про місто
Першим чином, знаючи що у Львові є добре пиво, взявши у місцевих гідів карту місцевості, абсолютно безкоштовно та привітно, ми почали її вивчати та  будувати маршрути на наші 5 днів.


.

.


До речі, за чистотою міста дуже слідкують. Кожного ранку вимивають столітню брущатку.



Навіть місцеві дебелі хлопці паралельно зі знайомством з дівчиною поливають вуличні вазони.



А від такої трамвайної інфраструктури можна тільки позаздрити.



Туризм - це мабуть головна фішка Львова. Люди, місцеві та гості міста насолоджуються.
Про народ на фото:













На фото нічна площа Ринок.



На фото Оперний театр.



Епізод 3. Відомі заклади Львова

Зі всіх відомих закладів Львова ми були в Краївці, Гасовій лампі, Домі легенд, Королівській пивоварні.

Взагалі у Львові існує ціла мережа таких емоційних ресторанів: Краївка, ресторація-музей "Гасова Лампа", Дім Легенд, Лівий Берег, Львівська копальня кави, Львівська майстерня шоколаду, Перша міська пекарня сирників та штруделів «Львівські пляцки», Мазох-кафе, «Маки», Найдорожча ресторація Галичини, Перша Львівська грильова ресторація м’яса та справедливості, Галицька жидівська кнайпа, Пошта на Друкарській, «Хліб та вино», «Біля Діани на Ринку», Львівська кав’ярня «Брама», Зеник «Митник».

Епізод 3.1. Про Краївку.

Адреси у цього закладу не має. Вони перебувають у підпіллі. Все ж-таки це УПА! Однак ми її знайшли на площі Ринку. Як вони і зазначають у себе на сайті: «Десь на площі Ринок».

Рекомендую заходити не пізніше 15:00. Після 16:00 дуже великі черги. Заклад хоч і великий, однак всіх охочих не вміщує, створюються великі черги на вході.

Так, всі чули про паролі при вході? Про озброєного воїна УПА, який наливає медовуху?

Постукавши у двері, нам відкрив озброєний чоловік у формі УПА.

«Пароль» - запитав він.

«Слава Україні» - відповіли ми.

«Москалі є ?» (вот тут главноє не сказать «нет» :)

«Ні, не має»

Наливає у чарку. «Зараз перевіримо. Від цієї горілки москалі падають»

Кожен випив. Мені ще одну налили J) Ні, не заради перевірки, така вже гостинність у них.

«Добра горілка!»

«Проходьте» - запросили нас в середину.


.

Тут, як то положено у підпіллі, є все.
РЕЗ (радіоелектронні засоби)





Навіть трансформер є:





Щоб завдати нищівного удару по ворогам є і зенітна установка на даху.



Є і мотоцикл, щоб догнати ворогів.



Вилізли ми ситі та напоєні J).
Епізод 3.2. Про Дім легенд

Побачили ми його з Ратуші. Велике скупчення людей на даху, які обліпили старенький автомобіль, чекаючи у черзі, щоб зробити фото на пам'ять.

Дім Легенд знаходиться в кінці вулиці Староєврейській. Тут ми не затримались. Все через те, що хотілось побачити Запорожець з веслами на даху. Він виявився польським Трабаном. Таки з веслами! J)


.

.








Також декілька фото з Ратуші





Епізод 3.3 Про Гасову Лампу

Ресторан займає п’ять поверхів з дахом. Кожен поверх стилізований. Там знаходяться всі реквізити, що пов’язані з лампами та пальним. Однак їжею та смачним пивом не запам’яталось.

П.С. За дійсно самим смачним пивом у Львові потрібно йти у Королівську пивоварню, що на вулиці Староєврейкій. Там дійсно саме смачне пиво! Все через те, що в них власна пивоварня з власними рецептами.


.

.




Епізод 4. Про церкви

Тут поєдналось декілька конфесій. Побували ми біля Вірменського собору, Преображенській церкві, зайшли в Домініканській собор, Каплицю Боїмів, Латинську катенду, Церкву свв. Петра і Павла.

Найбільш запам’яталось в католицькому соборі. Він приурочений 264 Понтифіку, польському св. Іоанну Павлу ІІ (мабуть мало хто знає, його ім’я Кароль Юзеф Войтила з Вадовице, що біля Кракова).



.

.








Епізод 5. «Золота підкова»

Так називалась екскурсія до трьох замків у Львівській області. Хоча замками їх не назвеш. Це більш  просто помістя заможних тогочасних вельмож.

Самий цікавий виявився Підгорецький замок або Палац у Підгірцях, збудований у 1635 р. Належав він Станіславу Конєцпольському. Наразі частково на реставрації.

Екскурсовод зазначив, що краще було б його здати в концесію. Це б дало змогу знайти інвестора - господаря, який би привів його до ладу. Концесія - це така собі оренда, однак не просто користуватись та платити орендну плату, а і вкладати кошти, ремонтувати, отримувати з цього вигоду. По закінченню концесії, майно, вже відреставроване, повертається державі.
На сьогодні, коштів що дає держава на реконструкцію, взагалі не вистачає. А в розвинутих країнах концесія таких замків дуже поширена. Це розвиток туризму, схоронність та реставрація пам’яток історії, ну і звичайно, бізнес.

До речі, тут знімався якийсь сезон екстрасенсів. У підземеллі є стилізована лабораторія алхіміків. Колись, сам господар її заснував. Його мета була створення, точніше синтез з напівдорогоцінних матеріалів в дорогоцінні. А все через те, що у нього закінчувалось золото. Також кажуть, що там живе привид господині. Через це там були екстрасенси з СТБ.



.
.


.


.



Епізод 6 «home, sweet home»

В гостях добре, однак вдома краще.

Світлинами зі свого балкону на Київ я закінчую розповідь про Львів.



.



*  *  *  *  *

Условия использования моих фотографий

Вы можете использовать их в НЕкоммерческих целях при условии активной ссылки на мой журнал: http://kosmic-photo.livejournal.com

Во всех остальных случаях, воспроизведение моих фотографий осуществляется только с моего разрешения. Для этого Вы можете связаться со мной по электронной почте (terminal1958@mail.ru) и согласовать все условия использования фотографий.


Львівщина, Львів

Previous post Next post
Up