Кролевець

Jul 01, 2015 17:30

Кролевець - районний центр Сумської області, який своєю п"ятою точкою сідає на міжнародну трасу  Київ-Мордор Москва.
Перша за все в Кролевці варто подивитись на Яблуню-колонію. Ні, це не дерево, на якому відбувають покарання злочинці, а просто хитрий живий організм, який дуже хоче жити)



Гілки цієї яблуні поступово спускаються до низу і перетворюються на коріння, таким чином старий стовбур помирає, а на його місті виникають нові. Наразі, нараховується 15 стовбурів-гілок


Вся колінія займає площу в 0,1 га. Кожного року яблуня плодоносить, але лише одна половина, друга відпочиває:


В Кролевці, я потрапив  колесом автомобіля, мабуть, в найбільшу яму за всі мої поїздки. Вже подумав, що пробив підвіску і  моя подорож Сумщиною закінчиться, але обійшлось. Пам"ятник трактору Універсал-2, який долав Кролевецькі ями без перешкод))


Станція кролевецького вокзалу, побудована в 1905 році :


Колишня прогімназія, а потім гімназія, а нині ЗСШ №5:


Гімназія було побудована в 1905 році. Місту не вистачало коштів для її будівництва, тому було взято кредит розміром в 35 000 руб:


Арка встановленна на честь сорокової річниці Жовтневої революці. Рік встановлення писати буду, в кого гарно з історією і математикою сам порахує))


В садибному будинку Огієвський в 1859 році зупинявся Т.Г. Шевченко. Зараз тут знаходиться музей ткацтва:


За українською народною туристичною традицією музеї в районних центрах на вихідних не працюють) А тут ще й ворота закрили, довелось фотографувати через паркан. Можливо хотіли крутими воротами похизуватись:


Глянув я на це неподобаство, повернувся і бачу що Тарасу Григоровичу теж соромно, що в Кролевці не бажають нести культуру в маси по вихідним:

Сумщина

Previous post Next post
Up