Топ-10. Синагоги

Dec 04, 2014 16:18


Розпочинаємо із синагог - храмів одного з найдревніших народів нашої країни. Знову ж суб'єктивна думка, але це ще й одні із найбільш таємничих храмів. Рейтинг представляє об'єкти від останнього до першого, хоча місця теж розподілені досить приблизно - всі ці об'єкти достойні бути першим, але перших місць на всіх не вистачає. Є ще п'ятірка запасних, які здатні рівноцінно замінити представників першої десятки. Отже Топ-10 Україна Інкогніта. Синагоги.
10. Короп (Чернігівська область). За неочікувану зустріч. Тут, у глибині Чернігово-Сіверських земель, в провінційному райцентрі зовсім не очікуєш зустріти іудейський храм, та ще й такий симпатичний.

Збудували Коропську синагогу у 19 столітті. Тоді у містечку більшість населення становили євреї. В радянський період храм було закрито. В ній розміщувались різноманітні підприємства, востаннє тут була швейна майстерня. Ну а зараз синагога стоїть занедбаною із забитими вікнами. Єврейська громада Коропа дуже нечисленна, і не може реставрувати будівлю власним коштом, ну а держава на таке грошів не дає.



Рейтинг далі...

Чернігівщина, Львівщина, Київщина

Previous post Next post
Up