Для початку треба приготувати тісто на пироги.
На 6 пирогів потрібно 2кг борошна, 1л молока,ложка солі, чайна ложка цукру, 100г вершкового масла, 50г дріжджів.
В борошно вибити 2 яйця та всипати 100 гр теплого вершкового масла.
Влити дріжджі, розведені в теплому молоці з цукром.
Влити літру теплого молока .
Замісити тісто.
Поверх змастити його олією.
Накрити тісто рушником та винести в тепле місце на годину-півтори.
Тим часом треба приготувати начинку для пирогів.
Готується два види начинки - м"ясна та зелень з сиром.
1,2кг жирної телятини порізати на шматочки та змолоти разом з цибулею, часником, гострим перцем за допомогою м"ясорубки.
До фаршу всипати мелений перець, сіль, перемішати.
М"ясна начинка готова.
Далі треба приготувати начинку із зелені та сиру.
Для цього треба взяти молоді листочки буряка, промити їх.
Посікти дрібно листки.
Підсмажити цибулю на маслі.
Пів-головки сиру "Сулугуні" перемолоти через м"ясорубку.
Перемішати мелений сир, цибулю та листя.
Розділити начинку на рівні частини, приблизно по 400г.
За цей час тісто має добре підрости.
Поділити тісто на рівні частини та виложити на стіл, притрушений борошном.
Далі з тіста треба розтачати круглі млинці.
На центр млинця положити порцію фаршу.
Обгорнути тістом начинку.
Защипнути так тісто, щоби м"ясо покрилося.
Затім натискаючи долонею поступово від центру, приплюснути пиріг.
Має утворитися одинакової товщини диск, в центрі якого треба зробити невеликий отвір.
Переложити пиріг на пательню.
Помістити його в духовку, попередньо розігріту до 200-220*С.
Коли пиріг підрум"яниться, його треба вийняти та переложити на тарілку.
Змастити його маслом, щоби він став м"яким.
Аналогічно готується пиріг із зелені та сиру.
Загалом має вийти шість пирогів з начинкою із м"яса та сиру і зелені.