Солені огірки

Aug 02, 2006 16:45

  • огірки
  • листя хрону
  • 2-3 головки часнику
  • кріп
  • сіль, вода




Огірки замочити на декілька годин у холодній воді, затім їх промити.
Почистити часник.



На дно підготовленої 3-х літрової банки
положити два листки хрону та зо дві стеблини кропу з суцвіттям, половину часнику.



Затім в банку  щільно напхати один до одного огірки.
На 3-х літрову приблизно потрібно 1,5 кг.
Поверх положити решту часнику, листок хрону, стеблину кропу.



Всипати три ложки солі.


Залити холодною перевареною водою.


Поставити в тепле місце для бродіння.



Через два-три дні вода у банці стане мутною, на поверхні появиться піна.
Затім потрібно розсіл злити до каструлі, закип"ятити,
ще гарячим обережно залити назад до банки.


Банку закрити поліетиленовою кришкою.


Як охолоне, винести до  кладовки для подальшого зберігання та використання.

Продукти, Запаси, Овочі

Previous post Next post
Up