Перша весняна риба, яка масово починає ловитися - це верховодка.
Дуже смачна в кулінарному плані.
Свіжовиловлену рибу треба почистити. Відрізати голову та видалити нутрощі.
Промити в протічній воді.
В невелику ринку положити лушпиння цибулі та жменьку чорносливу, влити воду та поставити на малий вогонь.
Варити протягом 20-ти хвилин. По закінченню посолити. Має мати насичений соляний присмак.
Далі підготовлену рибу виложити в керамічну посуду. Також положити бібкового листя, чорного та англійського перцю горошком. Влити цибулевий відвар. Має покрити до половини.
Далі влити нерафінованої олії, щоби покрило рибу.
Накрити посуд алюмінієвою фольгою та помістити його до розігрітої духовки (+230*С).
Як почне кипіти, то збавити температуру до +160*С.
Страва має готуватися біля 3-х годин. За цей час кісточки "перепріють" та стануть м'якими.
Отож приємного апетиту!