Підготувати тушку тріски, обрізати плавці та видалити нутрощі. [далі...]
Почистити декілька морквин та цибулин. Моркву натерти на терці, цибулю дрібно покришити. Пересипати до чавунця. Також всипати покраяні шпарагівку і корінь петрушки. Поверх овочів виложити рибу, нарізану шматками товщиною біля 1 см.
Положити декілька зубчиків часнику, лавровий лист, гілочки зелені петрушки, кропу та базиліку, чорний та англійський перець горошком. Посолити. Влити пів склянки олії та долити води, щоби ледь дійшло до риби.
Накрити рибу невеликою мискою, закрити чавунець та поставити на вогонь.
Як закипить, вогонь зменшити до мінімуму. Готувати біля 40 хвилин.