М'ясо телятини, свинини, курки та качки порізати на невеликі шматки.
В пательні розтопити декілька ложок смальцю. Пересипати м'ясо та обсмажити його до рум'яної шкоринки.
За тим всипати покришену скибками цибулю та пасерувати ще зо 5 хвилин.
Час від часу помішуючи.
Обсмажене м'ясо пересипати в чавунець. Положити зо три бібкових листка та 6-8 горошин чорного перцю. Влити окропу, щоби покрило. Якщо є м'ясний росіл, то краще використати його.
Має варитися на малому вогні до готовності м'яса. За тим всипати 3 розчавлених зубчики часнику.
Дві ложки праженого борошна розвести вистиглим окропом та розколотити.
Вилити до м'яса, перемішати, посолити душенину до смаку.