Вибрати цілі стиглі помідори.
Їх промити. зробити хрестоподібні надрізи, щоби за тим легко зняти шкірку.
Занурити помідори в окріп на декілька хвилин.
Вийняти та зняти шкірку.
Порізати на чвертки, вирізати сердцевину та протерти крізь сито.
В каструлю з товстим дном влити 2-3 ложки олії, положити половинку очищеної цибулини, поставити на вогонь та засмажити її до золотистого кольору.
Влити протерті томати, положити гілочку базиліку.
Вогонь збавити до мінімуму. Готувати біля години під кришкою, час від часу помішуючи дерев'яною ложкою. Має уваритися вдвоє.
По закінченню поперчити та посолити до смаку і зняти з вогню.
Сальса готова.
Тепер її можна використовувати для приготування різноманітних страв; піцци, лазанні, супів.
Сальсу для подальшого використання можна зберігати деякий час в морозилці.
Ось і все.
Смачного!