Штрудель яблучний
*Необхідно
-2,5 склянки борошна
-2 яйця
-олія
-масло вершкове
- молока
-1 кг яблук
-кориця мелена, сіль, цукор, цукор-пудра
*Приготування
З борошна, яєць, 2 ложок цукру, 3 ложок олії,
дрібки солі замісити не дуже туге тісто,
доливаючи теплого молока.
Тісто винесте в прохолодне місце на 20 хвилин,
накривши полотниною.
Тим часом очистити яблука, видалити серединки,
потерти на грубій терці, всипати 5 ложок цукру
та 1 ч. ложку меленої кориці, додати 4 ложки
вершкового масла і тушкувати на малому вогні 10 хвилин.
По закінченню відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Тісто розкатати в тонкий лист, положити на рушник
та розтянути обережно за кінці руками,
так щоб він став якомого тонкішим.
Змастити розтопленим вершовим маслом,
порізати на полоси,виложити начинку та завернути в рулет.
Порізати на порційні шматки, виложити в
бляшку, попередньо змащену олією.
Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 200*С.
Готові посипати цукровою пудрою.