Штрудель

Jan 21, 2006 18:01


Штрудель яблучний

*Необхідно
-2,5 склянки борошна
-2 яйця
-олія
-масло вершкове
- молока
-1 кг яблук
-кориця мелена, сіль, цукор, цукор-пудра
*Приготування
З борошна, яєць, 2 ложок цукру, 3 ложок олії,
 дрібки солі замісити не дуже туге тісто,
 доливаючи теплого молока.
Тісто винесте  в прохолодне місце на 20 хвилин,
 накривши полотниною.
Тим часом очистити яблука, видалити серединки,
 потерти на грубій терці, всипати 5 ложок цукру
 та 1 ч. ложку меленої кориці, додати 4 ложки
 вершкового масла і тушкувати на малому вогні 10 хвилин.
По закінченню відкинути на друшляк, щоб стекла вся рідина.



Тісто розкатати в тонкий лист, положити на рушник
 та розтянути обережно за кінці руками,
так щоб він став якомого тонкішим. 
Змастити розтопленим вершовим маслом,
порізати на полоси,виложити начинку та завернути в рулет.

 
Порізати на порційні шматки, виложити в
 бляшку, попередньо змащену олією.


Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 200*С.


Готові посипати цукровою пудрою.


 

Тісто

Previous post Next post
Up