forko in ua

Чому цей Майдан має шанс?

Nov 22, 2013 13:58

Originally posted by fedaym at Чому цей Майдан має шанс?

Так склалось, що Українці дуже терплячий народ. А чому? Тому що винахідливий і навіть у найважчій ситуації вміє виживати. З однієї сторони це дуже добре, з іншої навпаки. Терплячий, але коли цей терпець вривається, тоді про нас дізнаються всі. Прикладом для цього можуть бути Коліївщина, часи УПА, Помаранчева революція та інші.

Але більшість так званих протестів чи то мітингів із самого початку не мають шансу на продовження. Здавалось, вже все вибухне на "Податковому майдані" восени 2010 року. Але ні... Хоча так і мало бути, адже тоді постраждала лише мала частина населення - бізнесмени, яким стало більш скрутно крутити свій бізнес. А протести, які основані на економічній складовій, просто не мають шансів. За гроші у нас круглий рік збирають різні мітинги, на які вже ніхто і уваги не звертає. А тоді вийшли мітингувальники, які хотіли, щоб їм заплатили, просто в трохи в іншому розумінні цього слова.

Протест чи революція повинні базуватись на ідеї, яка може об'єднати на багато більшу кількість людей, аніж якась вигода для окремої касти суспільства. Так і було у 2004 році. Тоді люди вийшли не заради миттєвого фінансового здвигу, а заради ідеї, яка б могла змінити їхнє життя у подальшому майбутньому, а можливо, і назавжди. Не будемо говорити чим це закінчилось, це не так важливо, адже головним було те, що ми показали, на що здатні.

Так і зараз є шанс це все повторити, а головне уникнути помилок 9-річної давності. Євроінтеграція - це щось абстрактне і не означає миттєвого покращення життя. Це цілий курс країни, план дій на майбутні десятиліття. Тому це може об'єднати людей, адже Євроінтеграція торкнеться кожного із нас. І лише ідіот не розуміє, що вона нам може принести, а таких людей у нас меншість(хочеться у це вірити). Зараз ніхто не говорить про вступ в ЄС, до цього нам ще дуже далеко і такі речі вирішують на референдумі, але сам курс країни повинен спрямовуватись на Західну Європу, а не в сторону Русскава Міра. Вірю, що наша справа не марна, і разом ми зможемо добитись кращого майбутнього для нас та наших дітей.

Віримо у перемогу!
Україну в Європу!

Майдан, ЕС-ТС?, Тема-дня

Previous post Next post
Up