Чистий четвер

Apr 09, 2015 11:06



Чистий четвер - особливий день. Сьогодні треба піднятися до світанку та помитися. Треба прибрати оселю та ставити тісто на паски (баби). Саме сьогодні треба усе у своєї будівлі вимити та прибрати, щоб у п'ятницю та суботу думати тільки про Бога, а не про житло. На прикінці тижню треба молитися - п'ятниця та субота дуже суворі дні.

Саме у цей день - у четвер - Іісус Христос зламав паляницю, подав апостолам та сказав, що це його тіло: "Це - тіло моє, за вас зламане в залишення гріхів". Потім налив та подав їм вино - та сказав, що це - його кров: "Пийте, це - Кров моя Нового Заповіту".

Це було дуже символично, бо це означає, що Бог всюду навкруги і саме завдяки Богові людина живе. І саме Сила Господа живить людину. І, якщо це добре відчути - приходить зовсім інше розуміння життя як такого. Приходить радість у повному спокою. Приходить Мир у душу людини через це усвідомлення.

Сьогодні бажано завітати на ранкову літургію та причаститися. Фарбувати яйця. Бо завтра вже ніяких діл! Тільки служби та молитви. Завтра бажано утриматися навіть від їжі.

Я чула, що якісь люди використовували для фарбування яєць йод та зеленку. НІКОЛИ ЦЬОГО НЕ РОБІТЬ! Якщо вам не подобаються барвники, що продаються у магазині, можна використовувати цибульне лушпиння, буряк та каву.
Таке діло...


Свято, Религия, Україна, С праздником!

Previous post Next post
Up