Як вядома аліўе - гэта комплексны прадукт, па якім можна вывучаць, напрыклад, паказчыкі эканомікі. Вось і катарскі аліўе адлюстроўвае становішча эканомікі краіны, дзе ўсе прадукты імпартныя. Ну што, адпраўляемся ў краму па прадукты:
Для салаты нам спатрэбіцца:
400 г варанай каўбасы
Бярэм ліванскую. Што цікава, на ўпакоўцы заўжды пішуць утрыманне мяса - тут 80%.
Ёсць і такая каўбаса з Даніі. Едзе здалёк - таму прадаецца запаяная ў бляху, як кансерва.
1 бляшанка кансерваванага зялёнага гарошка
Гарошак - з ЗША.
5 яек
Гэта, бадай адзіны інгрыдыент, які мае мясцовае паходжанне.
Але можна было прыдбаць і ірландскіх. Арганічных, але ў 5 разоў даражэйшых.
Ад курачак-вегетарыянак!
2 буйныя моркаўкі
З Аўстраліі.
3-4 сярэдні бульбіны
З Францыі.
3-4 салёных агурка
Выбіраю егіпецкія, з даліны Ніла.
А на выбар былі і такія - кашэрныя.
100 мл маянэза
Маянэз прыехаў з бліжняга замежжа - Амана.
Цыбуля
Бярэм індыйскую.
На выбар - іранская.
Соль
Карцінкі няма, але соль - галандская.
У выніку атрымалася неверагодная, самая інтэрнацыянальная салата аліўе ў свеце!
З Новым годам, сябры!