В стране нет никаких особых территорий

Dec 17, 2019 09:30

Публикация проекта изменения в конституцию вызвала шквал критики - впрочем вполне ожидаемый. Т е. кто помнят (если исключить первые две недели работы Рады, когда все от темпов ошалели) какой серьезный проект от СН не вызвал шквала критики, - подымите руки. Я вот не помню ( Read more... )

конституция

Leave a comment

thomas_brute December 17 2019, 12:06:16 UTC
Переглянув порівняльну таблицю до законопроекту. Ну... можна трактувати й так, як Заболотний, а можна й інакше.

Факт, що є тренд до посилення влади президента і що багато всього передається на рівень законів, про які наразі нічого не відомо навіть концептуально.

Про "правовий статус" а/т одиниць (який визначається законами) - незрозуміло, що це таке. Здавалось би, це може бути тільки щось із того, що є в Конституції - а там ніяких "особливих" чи "спеціальних" статусів не передбачено, крім статусу столичного міста. (Точніше, в законопроекті не передбачено, а в тексті Конституції варто поритися, чи нема там лазівок).

Щорічну ротацію голів можна пояснити здоровим глуздом так, що вся влада Радам як колективним органам, а посада голови нівелюється до рівня вести засідання і підписувати рішення. В принципі, ідея варта обговорення, але чому її доводиться домислювати?
І контраст до цього - одноосібні повноваження префекта.

Про місцеві референдуми знімають бучу (не цей автор, але інші), не подивившись, що в чинній Конституції вони теж є.

і т.д.

Але головне - в останніх двох абзацах. Тут ППКС.

P.S. А за "4-ьох" пиздив би ногами

Reply


Leave a comment

Up