5 мільйонів книжок роздають безкоштовно

Mar 04, 2009 15:24





Найбільший постачальник букіністичних книжок для Amazon - компанія Bookbarn - покинула своє колишнє сховище. Власники нерухомості, яким треба звільнити сховище перед тим, як заново його комусь здати, зробили неочікуваний крок і запросили всіх бажаючих абсолютно безкоштовно забирати будь-що із книжкових запасів.

Щасливі місцеві жителі поспішають на місце події, аби набрати стільки книжок, скільки в стані донести. Вздовж вулиць вишиковуються машини, між ними - і елітні Porsche та BMW, що чекають, поки хазяї наповнюють книжками сумки та супермаркетівські візочки.




Те, що британці-любителі халяви, підтверджує й маленький трейлер, якого із собою притягнув якийсь затятий бібліофіл. Інші обмежуються візками.

Серед книжок - усе, що завгодно, від творів Стівена Кінга або класиків літератури, і до збірок рецептів та психотерапії.

За дві години 25-річному студенту вдалося зібрати 20 томів Комптонської енциклопедії, і він у розпачі продовжує пошуки решти зібрання. “Обожнюю старі книжки, - каже він. - Тут повне сум’яття, справжній хаос, але передивлятись усе це - так захопливо! Коли знаходиш те, що тобі треба, це як знайти скарб. Мені вже вдалося знайти ілюстрований примірник поезії Вільяма Блейка, ще хочу знайти щось з історії”.

У сховищі зберігалось біля 5 мільйонів книжок, яким так і не судилося будти проданими онлайн. Коли закінчився строк дії арендної угоди, фірма просто виїхала, полишивли книжки. А менеджери, що займаються міською нерухомістю, запросили усіх охочих до того, аби забрати книжки із собою.




Головний директор з промислової нерухомості міста Брістоль Ешлі Ніклсон сказав: “Ми попросили Bookbarn очистити приміщення від книжлок, і їм вдалося позбутися деяких, але лишилося дуже дуже багато. І нам здалося розумним надати людям можливість просто прйити та вибрати собі книжку чи дві, аби очистити приміщення від книжок. Але те, як народ зреагував - це просто неймовірно!”.




Originally published at Трансліт. You can comment here or there.

фото, translit

Previous post Next post
Up