Сільський дендропарк

Sep 27, 2015 14:20



Дендропарки зазвичай розташовані в більш-менш великих містах. Бо красиві парки зазвичай закладали багатії на честь своїх жінок, а що їм в селі робити? Але виключення все одно є: Васютінський дендропарк.



В Черкаській області, як повернути в Золотоноші на Кременчук, та поїхати тією жахливою дорогою (хоча така кількість ям на дорогах - доволі звичне для Черкащини явище), є невеличке село - Васютинці. Якщо ніколи про нього не чув, то ніколи й не з’явиться бажання до нього звертати.


А самому центрі села вже майже сорок років тому вчитель місцевої школи Іван Пилипович Сиволап заснував невеличкий дендропарк, площею приблизно 4,5 гектари, де зібрав багато різноманітних рослин.


Кажуть, що доглядають за парком місцеві учні, а зовсім не штат вчених біологів.


Здивувало, що в парку дуже чисто. Сміття зовсім немає, і я маю на увазі не тільки цигарки чи шматки паперу, а й торішнього листя ніде не знайдеш.


Це ще один зі входів до парку.


Якраз навпроти цього входу і висить меморіальна табличка.


Ми були в парку навесні, але все одно в парку вже було дуже красиво.


Влітку, коли все навколо квітне тут просто чудово.


Взагалі, то було б класно, якби хоча б в кожному третьому селі було б щось подібне, і я маю на увазі не тільки парк, а щось, чим можна було б так саме пишатися, будь то хоч гарні краєвиди, хоч успішні підприємства.


А це ж наче і не дуже той складно, бо облаштовувати землю навколо себе в українців в крові, треба тільки почати, хоча б з себе.


дендропарки, васютинці, черкащина

Previous post Next post
Up