Що нового з'явилося в Черкасах

Feb 14, 2019 01:00

Черкаси, принаймні мені так здається, стає поступово все більше і більше туристичним містом. І хоча йому ще далеко до Львова та Кам’янця-Подільського, за останні два роки з туристичної точки зору в місті з’явилося багато чого цікавого.



Першим згадується новий фонтан в Долині Троянд на місті старого розбитого фонтану, який вже не працював багато років. І хоча побудували його три роки тому, перший рік я, мабуть, рахувати не буду, бо то він не працював, то вода в ньому зелена була, але наступного року все виправили, поставили навколо різні дерев’яні лавочки і місце стало дуже цікавим, і людей біля цього фонтану завжди повно.


Ще в Черкасах нарешті з’явився перший мурал. Якось на відміну, наприклад, від Вінниці чи Києва в Черкасах мурали масово не розповсюджуються. Цей з’явився на стіні 15-ї школи стараннями португальського художника Antonio Carreira.


Замість земляного пагорба, яким після дощів неможливо було ані спуститися ні піднятися, в парку з’явилася новенька альтанка разом із навколишнім озелененням.


Біля Святотроїцької церкви з’явилася стела захисникам України.


Якщо наблизити.


По Хрещатику з’явилося вже кілька гарних мініатюрних будиночків. В Черкасах як раз майже всі історичні будівлі розташовані на Хрещатику, тому де ж їх ставити - тільки тут.


Вже який рік місто прикрашають на Великдень.


Так, це не так, як Київ прикрашають, але з кожним роком з’являється щось нове.


В Черкаському зоопарку з’явилося нова крута експозиція вовків та ведмедів. Я вже писав про неї і в кінці можна подивитися посилання.


Прибрали старі клітини з хижими звірами і побудували нові величезні вольєри. Цей для вовків.


Наступний, дуже великий, з озером, для ведмедів. Там навіть можна під воду зазирнути через скло на нижньому поверсі.


Є ще маленький басейн для видр.


Помітив, що почали розфарбовувати веселі пішохідні переходи. Не знаю, як це впливає на безпеку руху, але виглядає цікаво.


Біля філармонії повісили першу в Україні скульптуру, що балансує на тоненькому дроті.


Гарна дівчинка.


А ще в Сосновці проводили … не знаю, як назвати … хай буде фестиваль «Минуле на дотик», на який запросили скульпторів з інших міст, після яких в парку лишилося багато цікавих експонатів.


На додачу відремонтували каскад струмків із маленькими озерцями та водоспадами.


Ранньою весною води ще не було, але влітку тут регулярно все заповнювалося водою зі струмків, які водоспадами стікають з верхніх ставків.


Це, мабуть, улюбленіший звір з цієї серії скульптур.


А на в’їзді в місто на найбільшій дамбі в Україні побудували оглядовий майданчик. Тільки дивно побудували якось. Якщо їхати від Черкас то на стоянку біля майданчика можна нормально заїхати, а от з протилежного боку заїхати можна тільки порушуючи правила, бо по всій дамбі (а це більше 10 кілометрів) суцільна роздільна смуга.


І ще в нас ніяк не можуть вирішити, куди б поставити напис «Я Love Черкаси», але це й добре, бо тільки цієї хріні нам в місті не вистачало. А оглядовий майданчик прикольний.


Це, наче, не все з нового, але світлини в мене вже скінчилися, а їхати фотографувати бажання щось немає.

Можна ще почитати:
- Вовки та ведмеді
- Великдень у Києві
- Що варто побачити в Черкасах

Оригінал цієї публікації знаходиться на dreamwidth

черкаси

Previous post Next post
Up