Собачі змагання

May 17, 2017 22:32

Є деякі види спорту, про існування яких не знаєш, доки не побачиш їх наживо. Я зараз не тільки за людські змагання, я за змагання взагалі, та про собачі змагання зокрема.



Собачі змагання я бачив тільки в дитинстві, та, чесно кажучи, пам’ятаю їх дуже погано. В пам’яті відклалися тільки різні німецькі вівчарки з купою нагород на шиї, які сиділи поруч одна з одної, або повільно ходили по колу. Десь так я собі їх все життя і уявляв.


Але виявляються вони можуть проходити і трохи цікавіше. Є такий-собі собачий конкур, тобто подолання різноманітних перешкод на швидкість.


І в цьому конкурі від власника собаки теж багато чого залежить, бо вони на змаганнях бігають не менш, ніж їхні улюбленці. Там треба рукою махнути, там гаркнути трохи сильніше, щоб собака не відволікався на птахів або котів та швидко пройшов трасу.


Ще для мене було відкриттям, що німців, тобто німецьких вівчарок, серед переможців майже не було. Та й маленькі собацюри виявляються набагато спритніші ніж великі породи.


Перешкоди всі різні. Виявляється оті труби це доволі складна перешкода, бо собаки частенько губилися і вилазили врешті-решт з того ж боку, що залазили.


Хоча на змаганнях були представники з різних міст нашої країни, це все ж був не головний чемпіонат, бо і глядачів було небагато, і місце для змагань обрали таке-собі.


А, в загалом, виявляється це досить цікавий вид змагань.


Можна ще почитати:
- Науковий пікнік
- Парад візочків

черкаси, події

Previous post Next post
Up