Утрехт, "Еле", Фермін Міранда Касерес

May 21, 2010 16:32

І знов - зустріч на Ютубі зі старим знайомим :)
Цього разу хочу розказати про гарне місто Утрехт, що в Нідерландах (до речі, здається, вже згадував :) ).
На довжелезній вулиці Oudegracht - на нижньому рівні, тобто на березі канала, - знаходиться невеличке кафе, написано на ньому "ELE spaans". Це - місце, де збираються гітаристи, танцюристи, співаки, просто любителі фламенко та іспано-латиноамериканської народної музики. А ось і герой поста - Фермін (Fermín Miranda Cáceres), співвласник "Ele", а також співак і гітарист, парагваєць за походженням.
Здається, він з гітарою не розстається ніколи, а голос у нього такий, що стіни ледь не падають. Окрім цього, це взагалі людина надзвичайно доброзичлива і харизматична, а для мене - це перший в моєму житті cantaor (співак фламенко), якому я акомпанував. Акомпанував, конкретно, тангос і булеріас. Відчуття описати важко - достатньо сказати, що в перший свій візит я засидівся до ночі, пропустив усі трамваї та автобуси до міста Nijmegein, де проживав (це був ряд ділових відряджень), і решту ночі до самого ранку, після закриття "Ele", мусив тинятися по вулицях Утрехта, лякаючи пізніх перехожих.
Якщо будете в Утрехті - не пропустіть це кафе - http://www.eletapas.nl (адреса: Oudegracht aan de Werf 211).
А ще Фермін любить підкрастися до гарненької дівчини, що завітала до кафе, і заголосити в неї над вухом серенаду :), щось на зразок отакого:

image Click to view

Фермін, фламенко, Утрехт

Previous post Next post
Up