Харків - танго - фламенко

Mar 29, 2011 15:59



Отже, 25-27 березня відбувся TANGO WEEKEND у Харкові. Втім, рух був не тільки у танго, а й у фламенко-спільноті. Як людина, що належить до обидвох тусовок - не можу не поділитися враженнями. :)

Загалом, для нас це були 2 чудесні дні відпочинку - другий раз у житті я у Харкові, і обидва рази лишається сонячно-позитивне враження від міста, людей, погоди. Нижче - хроніки танго-фламенко маніяків.

Субота, 26 березня - UNA DIA DE TANGO.

В першій годині прибули до міста, де нас зустріла Іра Кисіль, її гостинністю далі ми й користувалися на повну катушку - Іра, ти просто супер! :) О другій годині - були присутні на семінарі Віки Рибальченко. Надзвичайно енергійна і креативна людина, дуже сильний викладач і тангера, матеріал викладає цікаво, нешаблонно і весело. В третій - вели урок чакарери. Було весело, приємно і - не вистачало часу :) - люди «всмоктували» інформацію з неймовірною швидкістю! Сапатео - базові комбінації та варіації - після певної кількості спроб повторили ВСІ (навіть трохи захопилися - за цей час дівчата під Наталіним керівництвом "перегнали" хлопців щодо структури вступу і музичності - довелося наганяти) :)

Сьома година вечора - пенья фламенка, організатор Аня Боровська, місце проведення… - кафе «Улица танго» :) Фламенко-спільнота Харкова розширюється, і це радує, мистецтво завойовує маси! Окрім того, приємно було побачити друзів з інших міст - Костя Красноухов (Київ), Паша Косенко (Бердянськ), отже як завжди - гітар на всіх бракувало :).

Одинадцята вечора - ми на мілонзі, ді-джей - Вольдемар, музика в основному традиційно-класична, хороша підбірка. Знов знайомі обличчя - Львів, Ялта, Севастополь, Мінськ. О! Вадим Василенко - нарешті спілкуємося не в чаті. :)

Ми з Наталкою виступаємо - танцюємо чакареру під Мерседес Соса «Para cantar he nacido». Перша десять - зміняю Вольдемара за столиком ді-джея - і до кінця мілонги (шоста ранку) - знущаюся над народом. Треба сказати - за ніч кілька разів міняв характер музики - народ танцював, підлога порожньою не лишалася! Деякі цікаві моменти на мілонзі:
-          Купа бутербродів для ді-джея - ну хіба це не чудесно?
-          Реакція на вальси у виконанні Тамари Кастро - народ зацінив! До речі, це справді креольські вальси - і танцювати під них зручно як раз вальси у креольській (перуанській) манері.
-          Реакція Вадима на танду Дієго Ель Сігала. Він його упізнав! А, власне, чого від нього (Вадима) я ще міг чекати? J Для довідки: Ель Сігала - кантаор (співак) фламенко, але випустив альбом аргентинського танго (проте манера ж лишилася!)
-          Несподівано велика кількість читаців оцього самого журналу - дякую, люди, виходить, я не даремно стараюся!

Спати лягали в сьомій ранку, піднялися о дванадцятій - пили чай з Наталкою, Ірою та невтомним Доктором Юдіком.

Неділя, 27 березня - UNA DIA DE FLAMENCO.

В першій годині я провів майстер-клас з ритмів булерії на запрошення Саши Варавіної. Орієнтувалися на годину - урок розтягнувся майже на дві. Безцінною була допомога Кості Красноухова як кахоніста і пальмеро (для довідки: кахон - музичний інструмент у формі ящика, на якому сидять і в який стукають; пальмеро - виконавець пальмас, пальмас - ритмічний акомпанемент плесканням у долоні).

Сьома вечора - концерт фламенко у клубі «ТМІН». Гітара фламенко: я, Єгор Єсюнін, танець: Саша Варавіна, пальмас і кахон: Костя Красноухов. Атмосфера камерно-душевна, настрій - піднесений. Звучали: мартинете, петенера, гуахіра, солеарес, фанданго, румба, таранта, сігірійа, караколес, нана.

Фінал - легка вечеря в ресторані «Тьорка», неквапна подорож машиною до Києва (домчали за 4.5 години), трохи квадратні очі і - захоплення Костіним мистецтвом як водія.
Стосовно TANGO WEEKEND'a - чи був це фестиваль? ТАК! Фестиваль створюється не кількістю чужоземних імен, а організацією та загальним настроєм. Так от - настрій був фестивальний на всі 200%.

Вже їдучи поїздом з Києва до Львова, зітхнули - ДОБРЕ, АЛЕ МАЛО!!! Стільки радості від старих і нових знайомих, стільки позитиву отримуєш не часто.
OLE KHARKIV! QUE ARTE! ESSO ES!

фламенко, фестиваль, Харків, танго

Previous post Next post
Up