10 пізнавальних фактів про Місяць

Nov 03, 2012 01:02



Що Ви знаєте про Місяць? Так, правильно, це супутник. А ще? Забарилися?...Тоді давайте поповнювати запаси знань новими фактами:

1. Хто б міг подумати, що на Місяці є пам'ятник. І як би це парадоксально не було, але це правда. Пам'ятник пам'яті космонавтам, які загинули . Він являє собою маленьку фігурку з алюмінію, яка поміщена в такий же скафандр діаметрів в 8 сантиметрів. Біля пам'ятника є табличка зі списком померлих в ім'я космосу людей.

2. Середньоазіатські черепахи - перші живі істоти, які побували на «палубі» космічного корабля, який зробив обліт навколо Місяця. З ними за компанію полетіли бактерії, рослини, і різні види комах.

3.якщо Ви вирішите побувати на Місяці, візьміть з собою дублянку з чобітками і шортики з легкої майкою. Не дивуйтеся, просто перепади температур на Місяці дуже різкі - від -100°С до +160°З, так як у нас на планеті самий різання перепад температур зареєстрований у 1916 році (штат Монтана) з такими показниками: від -49 до +7 градусів.

4. Якщо Вам цікаво подивитися на Місяць ближче, то скористайтеся телескопом. Він дуже зручний для домашнього перегляду». Ви зможете розглянути дивовижний рельєф Місяця, з усіма її кратерами.

5. З-за відсутності атмосфери в будь-який час доби над Місяцем можна побачити чорне небо із зірками. Земля, до речі, з Луні видно постійно.

6. Так само особливістю Місяця є те, що сила тяжіння там ослаблена - в шість разів менше звикла нам на Землі. Так що прибуваючи на Місяці Ви зможете підняти річ, вага який буде дорівнює Вашим власним.

7.Чтобы доїхати до Місяця, використовуючи автомобіль, буде потрібно не багато не мало - близько півроку (це якщо їхати без зупинки зі швидкістю 100 кілометрів на годину. На літаку знадобиться менше часу - лише 20 днів.

8. Сонячне затемнення ми можемо спостерігати завдяки тому, що дивлячись з нашої планети Місяць і Сонце за розмірами здаються однаковими, хоча всім відомо, що це всього лише обман зору.

9. Є уважно подивитися в телескоп на Місяць, то можна побачити там такі ж як у нас на Землі гори - Кавказькі, Піренеї, Альпи, Карпати, Апенніни.

10. Нещодавно (а саме в 2010 році) у вчених НАСА з'явилася чудова ідея, навіяна недавно випущених фільмом, який мав велику популярність та назва якого ви зараз дізнаєтеся. Проект називається «Аватари». Його суть полягає в наступному - якщо запустити роботів на Місяць, управляти ними можна буде через спеціальні костюми. А це означає, що людям на Місяць летіти не обов'язково - вони зможуть досліджувати супутник Землі.

Космос, Интересные статьи

Previous post Next post
Up