У Японії винайшли спосіб керувати предметами думкою

Nov 03, 2012 00:54



Люди з обмеженими можливостями незабаром дістануть можливість маніпулювати предметами з допомогою думки. З такою заявою виступили дослідники з Японії, які створили технологію, яка дозволяє людині управляти речами, не використовуючи прямий контакт.

Японські розробники з компанії АТР втілили свій винахід у вигляді шолома з численними датчиками. Ці сенсори вловлюють електромагнітне випромінювання, що виходить від мозку, і перекодируют його команди для дій. В інвалідному кріслі вбудований невеликий операційний блок, який обробляє ці електронні команди і відправляє на зчитувальні пристрої, які інтегровані в предмети. Таким чином, людина без прямого контактної дії може включати будь-які функції оточуючих його речей.

Кстати, если вы как и я любите проводить свое время за онлайн играми, тогда советую посетить известный сайт "PlayGround.ru". Только здесь предоставляются отличные игры винкс с множеством известных героев мультсериала. Уверен, вы точно останетесь довольными!

Зараз розробники оцінюють точність пристрою від 70 до 80 відсотків. Фахівці очікують, що після остаточного доопрацювання винаходи ці показники значно зростуть.

Керівництво компанії АТР планують, що перша партія експериментальних пристроїв надійде в магазини вже в 2020 році.

Наука и технологии, Интересные статьи

Previous post Next post
Up