З'явилася можливість зробити фотографію Землі з космосу всім бажаючим

Sep 26, 2011 03:26


Запущений у серпні 2011 року в космос український супутник (п'ятий за рахунком) "Січ-2", основне завдання якого - зондування земної поверхні та дослідження магнітного поля у верхній атмосфері Землі, планується використовувати і для більш практичних потреб.

Свої перші знімки з орбіти "Січ-2" успішно передав на Землю 25 серпня. Тепер його можливості вирішили запропонувати самим широким колам. Тепер всі охочі можуть замовити фотографію потрібної ділянки Землі прямо з космосу, з висоти 668 кілометрів - саме така орбіта супутника.Потрібно звернутися до оператора проекту, а саме, компанії «Дніпрокосмос». На їхньому сайті вже є відповідна форма заявки на «космічне фото», яке може бути зроблено де завгодно і коли завгодно.

Олексій Кирилов, співробітник «Дніпрокосмос», зазначив, що дана послуга поки працює в тестовому режимі, але заявки вже приймаються.

«Ми сподіваємося, що українські користувачі дізнаються і оцінять можливості знімків супутника Січ-2», - зазначає прес-секретар Національного космічного агентства України (НКАУ) Наталія Боротканіч.

Правда, скільки це задоволення коштує - поки замовчується!Який контингент "користувачів" зможе собі дозволити фотографування Землі з космосу - покаже час.

Космос

Previous post Next post
Up