Овочі по Байдарські

Jun 01, 2017 07:35

Хочу поділитися з вами відмінним рецептом овочів на вогні та гарячого салату з них.
Це найсмачніший та найкорисніший спосіб готувати овочі ! Та ще й найшвидший до всього. Смакуємо всією родиною.

Підходять: солодкий перець (бажано "м'ясистий"), помідори (теж "м'ясних" сортів, але найкраще черрі), сині (вибирайте тонкі), цибуля (найкраще "ялтинська", за нею "біла", якщо немає такої - тоді вже наша, ріпчаста), молода кукурудза (просто неземна смакота!).

Все можна їсти окремо, а можна змішати в салат.

Поки розгорається багаття миєте овочі (не чистите) і надіваєте на шампури. Як тільки полум'я запалає у повну силу, суньте ті шпажки у найбільші язики вогню, постійно !!! прокручуючи. З рук не випускайте! Згорить миттєво! Полишити і перегортати як шашлик не вийде.

Як тільки вся вся вся овочева шкуринка (у випадку з цибулею - верхній шар) геть почорніє і почне репатись (всі хто бачить це вперше вважають що все згоріло а кухар з'їхав з глузду ;)) не раніше!, тоді виймайте. 
Обуглену шкурину треба обережно зчистити (перець, помідори та цибулю - зручніше пальцями, а сині й кукурудзу ножем). З перцю видалити серединку. Кукурудзу можна трішечки присолити, все інше краще не треба - сіль переб'є божественний смак.

Кукурудзу зрізати з кочану ножем якщо ви вирішили додати її до салату, або зжерти традиційним способо зубами й руками... (куди тій вареній! - малі трохи не б'ються за неї! ;))

Порізати овочі, приправити олією (краще оливковою, можна додати печений таким же чином часник - він втратить гостроту, а запах стане тендітним і не різким), перемішати,... і швидко жерти, поки всі не розпробували цей чудовий смак!

Якраз підійдуть углі для м'яса...

пс: кукурудзу дуже незручно протикати шампуром, тому я зазвичай ламаю її попередньо навпіл і смажу половинками, по дві шпажки в руку. Починаю саме з неї, аби зайняти малих і ті не плуталися під ногами й руками.

ппс: середній час на один підхід 3-5 хвилин (черрі швидше, сині довше). Смажити вдвох удвічі швидше та веселіше.

пппс: надівайте овочі на півшампура, а не на цілий - дуже в руки пече ;))
дві перчини, три цибулини, один синенький, один качан кукурудзи, тощо.

Смачного!

одного разу в криму, спадщина пращурів

Previous post Next post
Up