Leave a comment

Comments 2

zalgalina May 2 2024, 19:54:12 UTC

Пане Тарасе! Я приголомшена! В мене є цей чудесний Медалик! Зовсім не пам,ятаю. де я його придбала, в якій країні. Якби не Ваш пост, то я б нічого про нього і не знала. І лежав би він серед інших пам,яток, як звичайний сувенір... Ось яка велика користь від Ваших розповідей!

Крім того, дуже приємно читати, та згадувати мої прогулянки по Парижу, бачити знайомі місця.

В Шартрі я не була. Тому було дивно дізнатися про Лабіринт. Не знала, що подібні бувають в церквах. Для мене лабірінт був завжди пов.язаний з Мінотавром, самшитовими лабірінтами в королівських садах та дитячими іграми. Ще бачила лабірінти, викладені з каменя в Буші, де збирались для духовних практик якісь групи. Дуже цікаво.

А ще цікавинка для мене про накрохмалений корнет. Завжди милувалась цим одягом монашек. Тепер знаю, звідки він.

Дякую за Джо Дасена. Цей кліп не бачила. А в саду Люксембургському гуляла та навіть відпочивала на стільцях біля Марії Стюарт. Який же це був гарний та добрий час... І як добре, що можна туди хоча б на мить повернутись завдяки Вам, пане ( ... )

Reply

taras_palkov May 4 2024, 12:34:00 UTC

От бачите, як добре! Мені ж Медалик подарувала наша монахиня в Лурді. Це була остання монахиня УГКЦ з діаспори. Царство їй небесне! Кажуть, що Медалик теж дуже допомагає нашим бійцям на передовій.

Лабіринти є ще в інших готичних храмах, у тому числі в Ам'єні (https://taras-palkov.livejournal.com/6640.html)
Та зазвичай вони тепер закриті стільцями і відкривають їх тільки в окремі дні.

Радий, що відкрив для Вас, пані Галино, щось нове. Дякую!

Reply


Leave a comment

Up