Leave a comment

Comments 25

vitaviktoria April 4 2020, 12:39:38 UTC
Прекрасно! Мені, як Елочці-людоїдці, подобається все.)
Клуатр з кицею. Терми. Я думаю там за додаткову плату і цивільніші місця є?
Церква Святої Діви паломників взагалі вау. Не кажу вже про портали базиліки. І хрести по місту.
І я вже хочу туди і ще в десяток інших місць, ех.)

Reply

taras_palkov April 4 2020, 18:53:33 UTC
:))). "Блєск"! Ну, у Вас з Елочкою-людоєдкою точного нічого спільного немає :). Люблю завжжди щось нове довідатись - і Ви одна з небагатьох в ЖЖ, кому вдається мене чимось новим здивувати. Єдине завуваження: я не завжди встигаю відслідковувати Ваші "експрес-пости", які, на жаль, стають щораз то коротшими :(. А якби вони були довгими, я може й не все там вичитував, але точно усі би проглянув і прокоментував.
Ніби на околиці міста вздовж річки Мінйо терми набагато більш пристойніші, але й ті фото, що я бачив в мережі до поїздки, ніяк погано той Лас-Бургас не характеризували :).
Оуресне, Понтеведра це не туристичні місця, а пам'яток цікавих в т.ч. і природніх навколо багато. Мав би час просто пожив би там хоч кілька днів. І заодно поприймав би ванни :))).
Дякую!

Reply

vitaviktoria April 4 2020, 20:17:45 UTC
Дякую за таку розгорнуту відповідь - тут і компліменти (не зовсім заслужені) і дружні поради.)
Що стосується довгих-коротких постів, то я все-таки схиляюсь до середніх.) Ніхто нікого не хоче читати і це вже медичний факт. Між іншим, я сьогодні якось так попала, що встигла прочитати окремий пост про Понтеведра, а вже потім побачила, що там ще одне місто появилось, тобто підгледіла ваш творчий процес.) І подумала, що стільки цікового краще було би розділити.
Я час від часу мрію і навіть намагаюсь десь "трохи пожити", але на довго мене не вистачає, нас вже мабуть не змінити.)

Reply

taras_palkov April 4 2020, 20:39:36 UTC
З тим творчим процесом, то тільки сьогодні так вийшло. Пост мав бути вчора в тому вигляді, який і є зараз, але вперше у жж в мене були проблеми з розміщенням. Сьогодні довелось пробувати різні варіанти.
Стосовно моїх постів, то вони коротшими ніяк не зможуть бути, бо кожен (принаймні, маю таку надію) віднайде тут своє. Первісно взагалі мій блог був задуманий як знайомство з релігійними місцями :))). На жаль, католиків тут "як кіт наплакав", для православних я чуть не ворог, тому, в основному, тепер пишу про мистецтво й архітектуру. І ще треба врахувати, що частину постів я дублюю для фб. От там можна й зовсім коротко :).

Reply


abel April 4 2020, 12:49:21 UTC
Какая красота! Дворик монастыря напомнил мне один бургосский монастырь (Las Huelgas). И многое выглядит совсем "по-португальски". Формы колоколен, фасады церквей.

Reply

taras_palkov April 4 2020, 19:05:07 UTC
Да, много португальського. Потругальцы галисийцев считают братьями и наоборот. А може Понтеведра, которая довольно близко к границе, раньше Португалии принадлежала? Не знаю. А вообще, не могу сказать о Понтеведре (потому что коротко там был), но жители Сантьяго-де-К. это типичные испанцы. У португальцев тип внешности совсем другой. Скорее всего, нации не смешивались между собой, несмотря на общую конфессиональную принадлежность.
Спасибо! Рад, что понравилось.

Reply

abel April 4 2020, 19:11:24 UTC
Не то слово! :)
А португальский и галисийский языки близки, может, даже галисийский ближе к португальскому, чем к кастильскому. Но надо уточнить у лингвистов.

Reply


sibeaster April 4 2020, 13:26:59 UTC
Всякого бо ответа недоумеюще...В том смысле, что сейчас буду кричать "браво!"

Reply

taras_palkov April 4 2020, 19:05:33 UTC
Автор густо краснеет :)))

Reply


vmccaskey April 4 2020, 18:20:11 UTC
>> Тому «топати» від них в центр і назад займало багато часу.
А я не міг сидіти вдома,
І тріпав хідники,
І каву вже не вару,
Бо мокрі сірники..

Reply

taras_palkov April 4 2020, 19:08:22 UTC
Так інтуїтивно здогадувався, хто автор пісні. Подивився і точно він - мій однокурсник :))).

Reply

vmccaskey April 4 2020, 20:40:20 UTC
О! Так ми всі однолітки! Хоч не всі вже тут :(.

Reply

taras_palkov April 4 2020, 20:44:06 UTC
Приблизно. Він з армії прийшов, на 2 роки старший. Іще про всяк випадок - Славко Вакарчук зі мною в одній школі вчився і добре мене пам'ятає :))).

Reply


petrark April 4 2020, 20:14:53 UTC
Удивительно, как всё живописно и оригинально. Спасибо.
Римский мост в Оуренсе прекрасен, а клуатр напомнил мне Монреале. И фасад базилики в Понтеведре, конечно, фантастический, никогда такого не видел. Надеюсь ещё увидеть...

Reply

taras_palkov April 4 2020, 20:49:10 UTC
Надеюсь, заинтриговал я Вас Галисией :). Сам туда еще хочу вернуться :).
Спасибо за отклик!

Reply


Leave a comment

Up