У Мексиці виявлено незвичайні поховання з безліччю старовинних кісток

Oct 19, 2012 03:34



У Мексиці археологи виявили більше десятка незвичайних поховань. Про це повідомляє ресурс artdaily.org. Відкриття було зроблено в південно-східній частині штату Наяріт у Мексиці поряд з вулканом Кеборуко.

Вченим вдалося виявити 12 базальтових коробів, покритих плитами з вапняку. Вони відносяться приблизно до IX-XI століттям. Короби були складені з п'яти окремих плит. Вапнякові кришки, за словами вчених, були навмисно розбиті, ймовірно, в ході якого-то ритуалу.

Всередині коробів було виявлено велику кількість кісток. Учені поки не можуть сказати, скільки тел їм вдалося виявити - справа в тому, що всередині коробів були крім останків глиняні глеки, які, у свою чергу, теж містили кістки.

Деяка кількість останків було виявлено навколо коробів. Попередній аналіз кісток показав, що їх власники були поховані. Крім кісток, в коробах було виявлено три статуетки. Дві з них майже абсолютно ідентичні і зображують літню жінку. Артефакти були покриті червоним кольоровим пігментом.

Незвичайної нову знахідку робить те, що раніше в цьому регіоні Мексики такого типу поховання не знаходили. Вважається, що тисячу років тому в цьому регіоні людей ховали з іншого - у посудинах глиняних, або в вирубаних в скелі нішах.

Интересные статьи

Previous post Next post
Up