У Росії терміново шукають заміну автомату Калашникова

Oct 29, 2011 00:11



На що проходить в Росії виставці "Інтерполітех-2011" знову заговорили про стрілецьку зброю, яка прийде на зміну автомату Калашникова - АК-74.

Деякі експерти, як пише vpk.name, фактично озвучили заяву НВО "Іжмаш", яке з'явилося слідом за рішенням головного замовника легендарного "Калаша" - міністерства оборони - не купувати в нинішньому році нові партії цього автомата.Ще місяць тому розробники і виробники АК повідомили, що до кінця 2011 року Конструкторсько-збройовий центр підприємства виготовить досвідчений варіант автомата,який буде відповідати новим вимогам міноборони до стрілецької зброї і за своїми характеристиками не поступиться кращим світовим зразкам.

Перспективну збройову новинку на "Іжмаш" вже іменують автоматом "п'ятого покоління".Хоча, строго кажучи, таким він не є. Якщо мова йде про автомати повоєнної пори, то в Росії масово вироблялися тільки "Калаш" різних модифікацій. Твердити про появу принципово нового зброї, маючи на увазі модернізований варіант старого, експерти вважають неправильним.

Тим більше що самі конструктори автомата визнають: це буде все той же надійний АК, але з істотно поліпшеними тактико-технічними характеристиками і ергономікою. Судячи з усього, мова йде про Калашникова 200-ї серії. Гендиректор "Іжмашу" Максим Кузюк обіцяв, що скоро він буде готовий до показу.За твердженням розробників, ця зброя на 40-50 відсотків перевершує по ефективності АК сотої серії. На просунутому "Калаш" начебто з'явилася планка для кріплення додаткового устаткування - прицілів і лазерних покажчиків.Крім того, магазин "двохсотки" стане більш містким - на 30, 50 або 60 патронів проти 30 у АК-74М.

Вооружение

Previous post Next post
Up