СВЯТВЕЧІРНІ СТРАВИ: УЗВАР/CHRISTMAS EVE DISHES: UZVAR

Dec 27, 2014 00:23

Оригинал взят у tak_smachno в СВЯТВЕЧІРНІ СТРАВИ: УЗВАР/CHRISTMAS EVE DISHES: UZVAR

Це друга обов'язкова страва святвечірнього столу. Густий навар із сушениці (сушених садових плодів) «закликає» врожай фруктів. Ох і люблю я узвар!

This is a second "must have" dish of the Christmas Eve table. Traditional meaning of Uzvar: thick fruit "broth" attracts the harvest of fruit! I love the refreshing taste of Uzvar!



Склад:
На 1 л води - по 200 г сушених груш, яблук, слив, вишень, абрикосів, 50 г родзинок, мед або цукор за смаком.

Приготування:
Сушені фрукти і ягоди перебрати, добре промивши, залити водою і поставити варити. Додати мед або цукор, довести до кипіння.
Пoставити в холодне місце і дати настоятися протягом 5-6 годин.
Узвар налити в глечик, а фрукти виклаcти на тарілку.
Ingredients:
For 1 quart of water - 8oz. each: dried pears, apples, prunes, cherries, apricots, 2oz. raisins, honey or sugar to taste.

Cooking directions:
Rinse all dried fruit and berries, add water and start cooking. Add honey or sugar, let it boil. Take off the heat, let it cool, then put in a cold place and let it stand for 5-6 hours.
Serve drained Uzvar in a pitcher, and the fruit on a platter.

ВЕСЕЛОГО РІЗДВА!!!! MERRY CHRISTMAS!!!!

узвар рецепт, 12 страв, дванадцять страв, узвар, Свят Вечір

Previous post Next post
Up