Всі про вибори, а я що - Троцький?

Feb 08, 2010 11:35


У френдстрічці самі вибори. Настав і мій час.

Після обрання Ющенка в 2004 я, вислухавши надмірних оптимістів (Остаточна перемога, і тепер проллються ріки молочні…), попереджав: «Все тільки починається. Ющенко лише може створити вам певні умови, а нову країну будувати і вести її до процвітання - справа самих громадян. Розворушена громадськість має перерости в громадянське суспільство, яке контролює високопосадовців».

Білосиньому колезі, який в той час розповів мені «про страшні 5 років, які нас чекають за Ющенка» я відповів так: «Я перший буду критикувати Ющенка, якщо він буде помилятися. Найголовніше - чи вчиться людина на свої помилках».

Після обрання Януковича скажу наступне:

«Якщо знову повернутися в 2004 рік, знову проголосую за Ющенка. Віктор Андрійович не зміг вчитися на своїх помилках і на помилках Кучми. Мені соромно не за свій вибір, а за кадрову політику та егоїзм мого обранця. Мені соромно - значить совість ще є».

Коротко про вподобання.

Коли молодь в 90-х роках не ходила на вибори, я на правах ровесника казав таким людям: «Скаржитеся на владу? Чому? Вам же було все одно, бо ви не ходили голосувати!»

Завжди голосував «за», а не «проти».

Люди добрі! Коли бачу навішані на простих виборців ярлики «янучари», «юлькофани», «ющедрочери», стає огидно. Я розумію, коли так можна назвати професійного політика, але ж не звичайного співрозмовника!

Не подобається вам, як громадянин голосує - так переагітуйте його! Інша справа, що матюками, тезами …-ворюги, звинуваченнями в непатріотизмі, розмовами про високі цінності (розкажіть луганському шахтарю про національну ідею, коли йому топити нічим) ви нікого не переагітуєте.

«На моїй совісті» четверо переагітованих родичів і друзів за 5 років, готуюся до переагітації тестя, який голосує виходячи з абсолюту «АнтиНАТО» (йому докажу, що це питання для селян є двадцятим, є набагато важливіші). Мало? Спробуйте більше, і якщо б кожен з нас переагітував би чотирьох, не було б волання в пустелі «народ ще не доріс, він зомбований і голосує за клани, не підтримуйте нікого» тощо.

Громадяни, думайте над свої вибором на майбутніх парламентських виборах, добре думайте. Я сам ще до кінця не визначився…

власні думки

Previous post Next post
Up