СПИСОК ПОСТРАЖДАЛИХ ЗА МАЙДАН. ПРОШУ ДОПОВНЕНЬ.

Jan 10, 2014 19:24

Оригинал взят у diana_ledi в СПИСОК ПОСТРАЖДАЛИХ ЗА МАЙДАН. ПРОШУ ДОПОВНЕНЬ.
Днями прозвучала пропозиція від gloria_ma скласти якомога більш повний список репресій:
- побиття
- арешти
- спалення майна
- обшуки
- звільнення з роботи за Майдан
і т ін

Пропозиція підтримки не отримала.
Я підняла записи однієї лише нашої "Ленти" за тегом "репресії" і отримала...
... серцевий напад я отримала, от що.
Тому що Глорія дала правильну ідею. Окремі випадки, які звучать ОКРЕМИМИ публікаціями - це одне.
А список, та ще й з фотографіями та відео - це зовсім інше.
Так треба враховувати, що цей список далеко не повний.

Іде війна, люди.
І ця війна буде виглядати лише маневрами порівняно з тим, що відбудеться, коли ми розійдемося з Майдану.
Нас переловлять і переламають поодинці.

Для чого я подаю вам цей список?
По-перше, для того, аби з вашою допомогою скласти його більш повним - що й кого ми пропустили? Прошу зауважень
По-друге - багато хто з цих людей потребують допомоги. А багато хто з нас може й готовий надати цю допомогу.
По-третє - ... беріть валідол, люди. Бо цей список - як засторога. Як попередження.



... було розпочато розгін, внаслідок якого за офіційними даними 34 особи було затримано і 35 осіб звернулися за медичною допомогою (Дані КМДА станом на 13:30 01.12.2013).
З моменту початку роботи гарячої лінії Євромайдан SOS до неї поступила інформація стосовно 145 осіб, постраждалих внаслідок розгону підрозділом «Беркут» демонстрантів на Майдані Незалежності вранці 30 листопада 2013 року. Відомо, що відразу після подій 33 особи були доставлені до Шевченківського РВВС, проти 30 ініційоване судове провадження (за статтею 185 Кодекса Украіни про Адміністративні Правопорушення), 2 грудня 2013 року суд направив ці справи на дорозслідування. З них мінімум 4 особи подали зустрічний позов щодо побиття.
60 осіб вказали, що були побиті із різним ступенем тяжкості (забійні рани голови; ЗЧМТ; струси мозку; розсічення голови; підозра на переломи, переломи, в тому числі обох рук, ноги; забої суглобів та кінцівок; підшкірні гематоми; переломи стінок носа; вибиті зуби тощо). Серед них 28 осіб зафіксували побиття, через звернення до лікарні - 10 осіб, або окреме проходження судово-медичної експертизи - 18 осіб.
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/50600/Areshty_pobytta_vyroky_Povnyj_perelik_vypadkiv_peresliduvanna

Іванов Володимир Миколайович, 5.11.1957 р/н. був побитий 30 листопада. Проти нього не було відкрито справи. Написав скаргу на побиття. Давав показання як потерпілий. 10 грудня вертався з прокуратури на вул. Горького зайшов разом з адвокатом Смолієм в УБОЗ (у Смолія там були справи а Іванов просто зайшов з ним). Поки там готувались якісь папери вони вийшли подихати свіжим повітрям і були побиті спецпідрозділом "Сокіл" під час затримання Смолія. Наразі потерпілий в лікарні, у відділі кардіології (було завдано багато ударів по грудній клітці).

Вночі 11 грудня о 01:59 спецпідрозділ "Беркут" увійшов на територію містечка активістів Євромайдану. Мирні мітингувальники не чинили жодного опору представникам міліції, внаслідок дій якої було демонтовано символічні барикади встановлені в Урядовому Кварталі.
Євромадйан СОС зафіксував звернення 10 осіб, 8 з яких було побито та незаконно затримано, а двох (один з них Бабіля Святослав) побили і відпустили. Всі 8 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності (стаття 185 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення)
За інформацією розміщеною на особистій сторінці Ольги Богомолець у Фейсбук, за 11 грудня з 00 годин було госпіталізовано 36 осіб, з них 13 правоохоронців.
двох побили і відпустили
Тяжкопоранених не було. Однак за даними Євромайдан СОС у лікарні 117 знаходяться щонайменше п’ятеро осіб. Серед них - молодий чоловік із Калуша з травмою хребта. І це тільки ті, хто потрапив до лікарні №17 із тяжкими травмами. Ті, хто отримав менш серйозні ушкодження, - потрапили до Лікарні швидкої допомоги. Їх кількість перевіряється.
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/50600/Areshty_pobytta_vyroky_Povnyj_perelik_vypadkiv_peresliduvanna

Шевченківський райсуд Києва заарештував на два місяці студента Романа Тесленка, якого підозрюють в організації масових заворушень біля КМДА 1 грудня.
Про це повідомляє "Тиждень.ua".
Міліція затримала Тесленка 10 грудня за місцем проживання. В його квартирі правоохоронці провели обшук.
Студенту інкримінується правопорушення за трьома статтями ККУ, зокрема, щодо організації масових заворушень, побиття та опору працівникам міліції біля КМДА.

іде безпідставне цькування головного лікаря БСМП - щохвилинні смс з погрозами його життю і здоров'ю - пов'язане з сюжетом на одному з ТВ каналів про звільнення лікаря психіатра БСМП з роботи, пов'язане з підміною діагнозів одному з постраждалих 1.12 - надана в сюжеті інформація не відповідає дійсності
https://www.facebook.com/olgabogomolets

Сергій Карандін: У проміжку між 3.00 та 4.30 11 грудня, після того як барикада на вулиці Інститутській була розібрана, Сергій опинився в першому ряду групи протистояння, з якого правоохоронці висмикували по одній людині та кидали за свої спини. Там цих людей бив Беркут. Сергія били троє, йому дісталося по голові та всьому тілу дубинками та ногами. Незважаючи на те, що він прикривався рюкзаком із ноутбуком та іншими речами, чоловік отримав серйозні травми - субарахноїдальний крововилив. Свідомості не втрачав, тому розповідає, що після побиття його підкинули до автомобіля швидкої, яка підібрала чоловіка та відвезла до лікарні №17. Того ж дня із самого ранку до Сергія приходив слідчий, який намагався відібрати пояснення. Але чоловік був у важкому стані та відмовився від спілкування.
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/50600/Areshty_pobytta_vyroky_Povnyj_perelik_vypadkiv_peresliduvanna

Затримані після штурму Банкової
(9 чоловік)
http://texty.org.ua/pg/news/editorial/read/50334/Pisla_nevdalogo_shturmu_vlada_vidstupaje_Zatrymanyh_na?a_offset=

Лазаревський Микола - 23 роки, вчиться на архітектора-дизайнера, з Тернополя. О 22.00 01.12.13 зателефонував нареченій і повідомив, що знаходиться в Лікарні швидкої допомоги. На відео з Банкової видно, що Миколу, який не чинить спротиву, жорстоко б’ють ногами по обличчю, а потім забирають гаманець. Розбита голова, струс мозку, зламаний ніс, забої та гематоми по всьому тілу.

Превір Єгор - 27 років, навчається на ІТ-спеціаліста. Вперше брав участь в акції протесту. Єгора сильно побили беркутівці: черепно-мозкова травма, струс мозку, зламаний ніс, вивихнута щелепа. З Єгора зняли куртку, поклали обличчям на асфальт, періодично проходжуючись по лежачому тілу, при будь-якій спробі поворушитися. Так його протримали до 22-ї і перевезли в Голосіївське районне управління міліції. Першу медичну допомогу отримав о 10 ранку 2 грудня. Ще майже тиждень після подій 1 грудня періодично втрачав свідомість.

Загоровко Владистав - 38 років, водій-дальнобійник міжнародних перевезень, батько трьох дітей. Затримано о 16:55 01.12.13 на Банковій, адвокатам повідомили о 03:50 02.12.13. Світло-шумовою гранатою йому пошкодило око. Після затримання його кілька годин утримувли лежачим на асфальті, ставили на коліна і жорстоко били. Окрім забитого ока в нього розбита голова, перелом ребра, численні гематоми по всьому тілу, особливо на ногах. Після численних прохань адвоката переведений в лікарню з СІЗО.

Остащенко Олександр - 32 роки, інженер-проектувальник, батько маленької доньки. Друзі Олександра розказали, що він є на відео про побиття людей під Адміністрацією - це чоловік, що піднімає обидві руки, щоб його не били, далі на відео видно, як беркутівці б’ють Олександра, є момент, коли його штовхають ногою, перевіряючи чи живий. У нього струс мозку, переломи пальців, забита грудна клітина, гематоми по всьому тілу.

Болотов Юрій - 39 років, підприємець, екс-директор гурту “Океан Ельзи”, батько двох дітей. За словами друга, Юрій спостерігав за подіями на Банковій. Одразу після зачистки вулиці зв’язок із Юрієм зник. На відео з подій на Банковій є кадри, де беркутівець б’є кийком Юрія з криком: "На колени, мразь". В результаті побиття має численні пошкодження м’яких тканин, гематоми та синці, збиті коліна, лікті. Як й інші, після затримання 2 години пролежав на асфальті.

Гарагуц Валерій - 45 років, відомий дніпропетровський журналіст і громадський діяч, засновник видання «ЛИЦА». 01.12.13 мав із собою аптечку і намагався надати першу медичну допомогу постраждалим на Банковій, натомість його схопили і почали бити, а потім він не менш ніж 2 години мусив лежати на асфальті, вставати на ноги не дозволяли, час від часу били кийком по спині та голові. В нього струс мозку, численні гематоми на ногах і тілі.

Нуженко Сергій - 31 рік, фотограф із Кіровограда, проживає в Києві. Не належить до жодних політичних організацій, працює в торгівлі, захоплюється фотографією. Сергій як волонтер опікується дитячими інтернатами. За словами друга Сергія, 01.12.13 на Банковій він просто фотографував, але йому сильно дісталось від Беркута. Черепно-мозкова травма, численні забої, гематоми. Після затримання його тримали на асфальті і били ногами до втрати свідомості. Після побиття Сергія доставили до Лікарні швидкої допомоги.

Притуленко Ярослав - 21 рік, студент, працює в магазині, до жодних політичних сил і організацій відношення не має. За словами друга, на Банкову вони зашли подивитись, що коїться. Певний час після затримання у нього працював телефон, Ярослав повідомив, що його били, але не сильно. Його затримали вже на вулиці Шовковичній - люди в штатському збили його з ніг, притисли грудями до асфальту, били в обличчя та по ниркам.

Черевко Геннадій - 41 рік, торгівельний агент з Лубен, позапартійний, батько двох дітей. При затриманні його продовжували бити вже збитого з ніг, за словами адвоката, Геннадія вели повз вишикуваних беркутівців, кожен з яких бив його. В результаті - зламано кисть руки, розсічення голови, численні гематоми, у тому числі, на обличчі.
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/50600/Areshty_pobytta_vyroky_Povnyj_perelik_vypadkiv_peresliduvanna



Крим. Закриття східного факультету за участь у Майдані
http://zakir-zakirov.livejournal.com/252455.html
Звільнення двох педагогів з Ялти за участь у Майдані
http://vesti.ua/krym/27427-v-jalte-za-majdan-uvolnjajut-dvuh-pedagogov

Вчера днем милиция схватила еще троих участников Майдана, среди них - активист и журналист Андрей Дзиндзя. Людей просто выкрали на улице, надели мешки на головы, и повезли в УБОП. По дороге избивали. Сейчас Дзиндзю отвезли в Шевченковский суд.
http://society.lb.ua/accidents/2013/12/06/244802_prishli_dzindzey_hronika_vechera.html
Адвокат активиста "Дорожного контроля" Андрея Дзиндзи - Виктор Смaлий - задержан милицией. Эту информацию LB.ua подтвердили в "Дорожном контроле".
http://society.lb.ua/accidents/2013/12/09/245600_advokata_andreya_dzindzi_viktora.html



за тією ж справою затримано
Сергій Хаджанов - активіст тієї ж організації та Олександр Куліковський - член ВО “Свобода” - обидва звільнені

затримання підприємця, автомайданівця Володимира Кадури. Йому та Андрію Дзиндзі інкримінують викрадення бульдозера (який фігурував під час подій на Банковій) та керування ним згідно з частиною 2 статті 286 Кримінального Кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом

Апеляційний суд Києва залишив під вартою адвоката активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі Віктора Смолія.
http://ua.interfax.com.ua/news/general/183159.html

Подстрелен активист Дорожного Контроля, его автомобиль полностью сожжен. Перед тем как выстрелить, нападающие задавали вопросы, касающиеся Андрея Дзиндзи, журналиста, который получил санкцию в 2 месяца содержания под стражей и который якобы заснял какие-то очень важные кадры, касающиеся провокаций 1-го числа. О состоянии здоровья раненного на данный момент информации пока нет.

В Киеве напали на активиста ДК Владимира Моралова. Трое залезли в машину, Владимир пытался защититься при помощи травматического пистолета, но пистолет отобрали и выстрелили ему в грудь. Бандиты требовали сказать, где в действительности живет Андрей Дзындзя и где он хранит свою аппаратуру (камеры, ноутбук, флэшку с видеозаписями).
http://pauluskp.livejournal.com/463822.html

Невідомий зателефонував до активістки Василини Думан о 2 годині ночі, коли вона була на Майдані, та повідомив, що її викликано на допит.
"Цього разу він представився як старший сержант і повідомив, що я маю з’явитися на допит. На жаль, я не запам’ятала ПІБ і місце допиту, але це напевно Львів", - зазначила активістка.
"На слово допит я зреагувала фразою, що на допит повісткою запрошують і не по телефону, адже подзвонити і представитись сержантом може будь-хто. На це він сказав, щоб я чекала повістку", - розповіла Думан.
Чому її викликають на допит, їй невідомо.
Наразі Думан очолює креативний відділ Громадського сектору Євромайдану.
http://nato-tak.livejournal.com/3609157.html

11-13 грудня 2013 року, в рамках апеляційного провадження 8 затриманих вийшли на свободу. Зокрема, Печерський районний суд Ю. Болотову та В. Загоровку після укладання угоди з прокурором перекваліфікував обвинувачення на 295 статтю Кримінального Кодексу України - заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку. Кожного з них присуджено до сплати штрафу 850 грн та відпущено у залі суду.
Шести затриманим змінено запобіжний захід: чотирьом (Г. Черевко, С. Нужненко, О. Остащенко та В. Гарагуц) - особисте зобов’язання, М. Лазаревському та Є. Превіру - домашній арешт.
Суд залишив під вартою Ярослава Притуленка. Однак слідство триває й по ньому, й по тім шести особам, яких було звільнено з-під варти.
Підсудні виглядали краще, ніж на першому слуханні їх справ, однак у Черевка була перев’язана рука, а в Нужненка - гематоми на обличчі та руках, загальна слабкість, через яку він не міг стояти - суд дозволив свідчити сидячі.
12 грудня відбувся розгляд справи Олександра Остащенка, як було згадано вище - йому змінено запобіжний засіб на особисте зобов’язання.
Стосовно зовнішніх ознак стану здоров’я - в нього загіпсована долоня (три пальці), один з адвокатів наголошував на суттєвих проблемах зі станом здоров’я та наявності черепно-мозкової травми.
13 грудня суд розглянув ще 3 справи із зазначених, склад суду був той самий.
Під час розгляду апеляції Є.Превіра було очевидно, що він має пошкоджене око. Обидва обвинувачених знаходилися у “клітці”.суд залишив запобіжний захід без зміни, залишивши Володимира Кадуру на 2 місяці у СІЗО.

Проти активістів Євромайданів по всій Україні відкрито як мінімум 11 кримінальних справ, кримінальні справи відкриті у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах, Чернівцях, Тернополі, Вінниці тощо.

Луцьк
17 грудня Луцький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для активістки луцького Євромайдана Майї Москвич. По справі також проходить ще 5 активістів, суди по вибору запобіжного заходу відбудуться 20.12.2013р.
Її зобов'язали протягом двох місяців не виїжджати за межі Волинської області, не з'являтися на Театральній площі обласного центру (Євромайдан у Луцьку) і носити електронний засіб контролю - браслет.

Запоріжжя

На ряд запорізьких політичних і громадських діячів за участь у громадських заходах, зокрема, за блокування адміністративних будівель - мерії та адміністрації порушено справи, почалися допити.
Спочатку на допит викликали представників ВО Свобода, потім інших громадських активістів.
Одному з організаторів Запорізького Євромайдану машину облили акумуляторною кислотою, в той час, коли він був на допиті. У своєму пості в соціальних мережах, він написав, що підозрює у замовленні пошкодження своєї автівки владу.
Ще декільком учасникам Запорізького Євромайдану пошкодили автівки камінням.
19.12.2013 на допит до УМВС у Запорізькій області викликають кількох громадських діячів, поки у якості свідків.

Чернівці

16.12.2013 було викликано на допит декількох осіб громадських ативістів та опозиційних депутатів місцевої та обласної рад. Порушена кримінальна справа по факту штурму та блокування роботи міської ради.
Блокування студентами траси Київ-Чоп

Тернопіль
Кримінальне провадження відкрили на одну з найактивніших громадських організацій Тернополя - ГО “Файне місто”. Сумніви у правоохоронців викликали деталі реалізації спільного проекту ГО із Благодійним фондом Богдана Гаврилишина ще у 2012 році.
Рустам Ергешов - голова молодіжної громадської організації отримав 17 грудня повістку в міліцію Написав заяву на прохання перенесення процесуальний дій на три дні. Причина - пошук адвоката, згідно із п. 2 ч. 1 ст. 66 КПК України. У відповідь почув від слідчого погрози, що може бути, якщо активіст не з’явиться.
Увагу правоохоронців, як припускає керівник, організація викликала тому, що активно відправляла людей на Київ.
За повідомленням у Твіттері від Юрія Сиротюка, у Тернополі затримано «учасника Революції гідності» - Олега Тимощука. Наразі ми виясняємо долю Тимощука.

Калуш
Повістку про допит отримав і 17-річний Володимир Кушлик у кримінальному провадженні №120130901700001733. Олега Савку та Віктора Величковського викликають на допит як свідків у Калуський міськвідділ УМВС в Івано-Франківській області у кримінальному провадженні №120130901700001733. Євромайдан СОС відслідковує ситуацію.

Черкаси
Черкаському активісту Ярославу Приходьку присудили двохмісячний домашній арешт за причетність до підняття прапора ЄС на площі перед міськрадою (звернення щодо інциденту надійшло від в. о. міського голови комуніста Віктора Білоусова. Суддею був В. Чепурний.). Ярослава було піддано психіатричній експертизі, слідство намагалося перешкоджати тому, щоб адвокат супроводжував Приходька під час експертизи. Результатів експертизи поки що немає.

Васильків
Кримінальне провадження відкрито за статтею «блокування транспортних комунікацій», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Наразі тривають допити активістів, було проведено обшук в квартирі одного з підозрюваних Віктора Панджекідзе.

Чернігів
Деснянський суд Чернігова розглянув подання до кримінальної справи за клопотанням чернігівського майора міліції Нілова проти підприємця, який надав звукову апаратуру для озвучування зборів депутатів місцевих рад Чернігівщини та депутатів Верховної Ради України 7 грудня на Красній площі Чернігова.
Суд відмовився застосовувати до підприємця запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Це рішення оголосив суддя Григор'єв. У засідання брав участь прокурор Потапенко.

Житомир
Голову житомирського осередку партії “Демократичний Альянс” Дмитра Ткачука звільняють з роботи. Власник ТОВ “ТК Полісся Продукт” Олександр Іванович Ракович у неформальній бесіді зізнається, що змушений звільнити Ткачука.

У Києві невідомий побив журналістку Всеукраїнської правової газети "Дорожній контроль" Світлану Малицьку. Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві, близько 21:00 в під’їзді будинку за місцем проживання журналістки до неї підійшов невідомий і схопив її за плече. Коли жінка, намагаючись вирватися, повернулась до незнайомця обличчям, він завдав їй декілька ударів у плече.

Генеральна прокуратура України та МВС вимагають терміново надати персональні дані журналістів та операторів телеканалу новин “24”, які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня у Києві. Телеканал надав офіційну відповідь, у якій відмовив у наданні персональних даних своїх працівників, керуючись законом про захист персональних даних.

Після цього сьогодні, 11 грудня, надійшла повістка про виклик Генерального директора телеканалу новин “24” Романа Андрейка на допит до Генпрокуратури. Цим подіям передувала вимога до всіх співробітників телеканалу “24”, які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня, з’явитися на допит.

До Євромайдану SOS постійно надходять повідомлення від студентів вищих навчальних закладів про профілактичні бесіди та погорози звільненням з боку керівництва за участь в акціях протесту або коментарі пресі, складання списків відсутніх на заняттях, виселення з гуртожитків, утримання студентів примусово в аудиторіях тощо.

http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/50600/Areshty_pobytta_vyroky_Povnyj_perelik_vypadkiv_peresliduvanna

В регионах Украины в милицию поступил приказ составить списки всех, кто ездил в Киев 30 ноября, 1 и 8 декабря.
Делается это, как указано в приказе, “для борьбы с ксенофобией, расизмом и антисемитизмом”.
Соответствующий документ передали INSIDER источники в правоохранительных органах.
http://don-katalan.livejournal.com/794857.html

В Арцизі Одеської області згорів автомобіль активіста Євромайдану, на якому мітингувальників возили в Київ.
Про це Українській правді повідомили представники одеського Євромайдану.
"Ввечері у суботу 21 грудня підпалили машину Євгена Буркута, який на своєму 8-місному Fiat возив людей на київський Майдан протягом усього місяця, позмінно. Сам чергував, потім забирав людей, повертався в Арциз, збирав знову і їхав і Київ", - повідомили активісти.
http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/22/7008006/

Заместитель председателя Харьковской областной организации партии Батькивщина, депутат облсовета и координатор регионального Штаба национального сопротивления Иван Варченко заявил, что сегодня на него и членов его семьи было совершено покушение.
Варченко рассказал, что вчера на областном радио он сообщил о своем намерении поехать в Киев на Евромайдан "с вещами, продуктами и лекарствами". "А сегодня, перед поездкой, я вдруг увидел, что в переднем колесе автомобиля наполовину выкручено пять болтов", - сказал он.
"Четко понятный расчет, болты на скорости вылетают из гнезд - машина переворачивается. В автомобиле было пять человек. Кроме меня и моего товарища - дети 11-ти и 12-ти лет, а также парень 19-ти лет", - отметил Варченко.
http://kriminal.tv/news/ne-ludi-aktivista-batkivshchini-popitalis-ubit-vmeste-s-tremja-detmi.html

18 декабря в Киеве сотрудники «Беркута» зверски избили мужчину «за Майдан». Спустя два два дня он скончался в реанимации.
У погибшего остались жена и маленький сын.
http://v-n-zb.livejournal.com/6484164.html

В Харькове соорганизатор местного Евромайдана Дмитрий Пилипец заявляет о совершении на него нападения.
Нападение произошло сегодня около 21:00 возле дома № 29 по улице Иванова в центре города.
Активист отметил, что нападение произошло, когда он один возвращался домой, нападавших было двое. Нападавшие ничего не говорили и ничего не требовали.
По словам Пилипца, нападавшие распылили в лицо слезоточивый газ, нанесли удары в туловище и лицо, а также нанесли ножевое ранение.
«У меня многочисленные ушибы лица с кровоизлияниями, рук, ног, а также ножевое ранение бедра», - сказал Пилипец.
http://klimolya.livejournal.com/825812.html

Нагадаємо, що злочинні напади на #ЄвроМайдан #Харків вчиняються регулярно протягом останніх трьох тижнів: ввечері 5 грудня з орендованого харківським ЄвроМайданом мікроавтобуса було викрадено електрогенератор вартістю 13,5 тисяч гривень, 13 грудня цю саму автівку, вартістю $9600 було спалено, 20 грудня провладні тітушки атакували Штаб #ЄвроМайдан #Харків - розбили вікна та обмалювали провокативними фасад будівлі Штабу. А сьогодні вночі спалили другу автівку Євромайдану.

Как сообщил корреспонденту УНИАН соорганизатор харьковского Евромайдана Владимир Чистилин, это произошло около трех часов утра. По его словам, автомобиль "Шевроле Лачетти", который стоял возле дома номер 31 по улице Данилевского в центре города, выгорел дотла. Машина принадлежала активистке харьковского Евромайдана. "Автомобиль сгорел дотла, восстановлению не подлежит, ориентировочная стоимость - около 10 тысяч долларов", - сказал Чистилин.
Чистилин убежден, что это очередная провокация в отношении харьковских общественных активистов.
"Это уже шестое ЧП с нашими активистами, поэтому я думаю, это цепь провокаций", - прокомментировал активист.
Как сообщал УНИАН, в Харькове уже ранее поджигали автобус активистов местного Евромайдана. Инцидент произошел 13 декабря.
http://www.unian.net/news/614734-v-harkove-sgorel-dotla-ocherednoy-avtomobil-evromaydana.html

Сегодня ночью двое неизвестных избили журналистку Татьяну Черновол.
Об этом на своей странице в Facebook сообщил журналист Мустафа Найем.
По его данным, это случилось в Борисполе. "В травмпункт ее доставила милиция, подобрали Татьяну на улице. У нее сотрясение мозга. По словам родственников, сейчас ей зашивают лицо", - написал он.
Родственникам перезвонили уже из травмпункта. У Черновил сотрясение мозга, сломан нос и многочисленные гематомы.
"По словам Татьяны Черновил, она поворачивала к себе в село Гора, когда заметила за собой слежку. Она резко повернула назад в Борисполь. Но машина начала ее прижимать. После чего ее машину несколько раз ударили кузовом. Она остановилась. Из машины выбежали двое, разбили стекло. Она выскочила из машины и попыталась бежать. Ее догнали и били. Били двое мужчин", - пишет Найем.
http://v-n-zb.livejournal.com/6485376.html





В квартире, которую снимает активист Евромайдана, "свободовец" Станислав Красов, прошел обыск. Об этом LB.ua рассказал сам Краснов
Во время обыска пропали деньги и ноутбук.
http://irescha.livejournal.com/949965.html



ДАІ починає викликати на співбесіди людей, які 29 грудня їздили у Межигір'я до резиденції президента Віктора Януковича.
Як виявилося з повідомлень на сторінках соціальних мереж, такі виклики тривають вже кілька днів
http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/2/7008958/

У Рівному на майдані Незалежності невідомі напали на одного з лідерів рівненського Євромайдану Віталія Примака.
Інцидент стався близкько 5:40 біля наметового містечка протестувальників нацентральній площі Рівного, повідомляє сайт "ВСЕ".
"Двоє невідомих підійшли до мене і почали чіплятись. Потім вдарили в обличчя і втекли", - розповів Примак.
Окрім того, рівненські правоохоронці приходять додому до активістів місцевого Євромайдану з проханням не ходити на мітинги і протести. Про це повідомив один з лідерів рівненського Євромайдану Андрій Лагощук.
http://nato-tak.livejournal.com/3667764.html

Максим Кицюк
один з лідерів франківського Майдану
Івано-Франківськ
Вночі, з 29 на 30 листопада, приблизно о 3 годині ночі, його жормтоко побили.
Максим потребує грошей на операцію
http://lenta-ua.livejournal.com/372859.html



Владислав Загоровок
один з 9 в"знів Банкової
потрібна допомога у лікуванні
http://lenta-ua.livejournal.com/363767.html

Майдан, криминал, політика, акція, спротив, #Євромайдан, перепост, преступление, ЧП

Previous post Next post
Up