Stylish Blogger Award

Feb 21, 2011 12:32

Šiandien turėtų būti du įrašai: vienas liūdnas (apie mokymąsi ir motyvaciją) ir vienas nei liūdnas, nei neliūdnas - dėl to, kad nežinia už ką Ieva ir man perdavė Stylish Blogger Award deglą (ačiū, Ieva :)). Liūdnasis įrašas bus po spyna, o neliūdnasis - nors su stilium ir nelabai susišneku :) - bus... va dabar.



Dabar pagal taisykles reikia parašyt 7 dalykus apie save. Prašom:

1. Šiuo metu dirbu mokytoja. Tadadam! (jei dar nežinojot) Nors iš tiesų, gerai pagalvojus, dabar esu mokytoja, dėstytoja ir studentė viename. Visai įdomu.

2. Mokslo srity turiu įprotį užsikabliuot už kokios nors tik man įdomios idėjos, kuriai įgyvendinti dažniausiai reikia labai daug ką daryti nuo nulio. (Šitaip atsiranda magistriniai apie kinų sci-fi fandomą...) Nemėgstu mokslo darymo srityse, kuriose jau pridaryta velniaižin kiek. Tai - viena iš priežasčių, kodėl manęs niekad nekabino klasikinė kinų filosofija ar koks nors klasikinis kinų menas. Ir apskritai, mane labiausiai domina čia ir dabar. Paskutinis kabliukas - community, fandom kaip specifinis community ir/ar identity aspektas/atmaina, popularity, meaning-making... Aha, ir man taip pat sunku apie specialybinius dalykus kalbėti (ir galvoti) lietuvių kalba:)
3. Supratau, kad daug dalykų galima išmokti tada, kai aplinkybės verčia. Pusryčių norisi, o malkos drėgnos? Prisiminsi kada nors girdėtus, bet niekad nebandytus laužo užkūrimo būdus. Ugnis dega, o nėr kur pakabint katiliuko? Kaip ten surišt tą trikojį... Patyrimo laipsniui reikia išmokyt skautus n mazgų, o tu moki n-1? Atsiverti knygutę, atrandi random mazgą ir staigiai išmoksti :) (čia taip Anglijoj buvo). Reikia kostiumo renginiui? Išmoksi naudotis siuvimo mašina. Ir taip toliau. Prieš keletą metų nemokėjau dar labai daug dalykų, kuriuos dabar moku jau geriau - todėl, nors ir nemalonu įkritus į vandenį bandyti išplaukti, dabar jau suprantu, kad tai visai naudinga.
4. Vegetarė nuo vienuoliktos klasės. Kiek čia metų išeina?.

5. Šitą jau kažkada sakiau: nemėgstu foninės muzikos. Pas mane namie visada tylu, nes muzika mane blaško, ką bedaryčiau. Net maistą gaminti einasi daug lėčiau, jei fone kas nors groja. Side effect? Kadangi muzikos neklausau, didžiąją dalį dainų, kurias pati moku, esu pirmąkart išgirdusi kur nors prie laužo ar šiaip susibūrime, o ne iš įrašų.

6. Anksčiau skaitydavau ir žiūrėdavau fantasy, bet dabar visiškai nebetraukia, užtat labai traukia sci-fi, ir užvis labiausiai - space opera, įvairiausių atmainų, nuo klasikinio kičo, tokio kaip Star Trek ir Dr Who, iki puikiojo Iain M. Banks, jei tik jo Culture knygas galima pavadinti space opera - iš dalies gal galima, ne? Na gerai gerai, žanrinės konvencijos niekada nebuvo mano stiprioji pusė :) Bet kokiu atveju, Banks'o Player of Games, dabar jau įpusėta, yra uuuuui kaip gerai.

7. Vis dar nežinau, kuo būsiu užaugusi :))

Štai. Dabar turėčiau išrinkti 15 blogų, bet tikrai tiek nesurinksiu... Na, bent kelis:
  • mishrune  - sena pažįstama:) Auksinės rankos, auksinis liežuvis.
  • misswildanimal - jei jau prakalbom apie auksines rankas... Visada labai gera skaityti.
  • Nassa - dar viena sena pažįstama... Labai gerai rašo apie tai, ką labai gerai išmano.
  • Aš esu lietuvis pastaruoju metu vėl įsibėgėjo. Ir tikrai stilingai, mažų mažiausiai receptai ir nuotraukos stilingi:)
  • Kiniški eskizai - dar vienos kolegės sinologės tinklaraštis, pastaruoju metu pritilęs, bet spalvingas ir vertas dėmesio.
  • lukryte  - tiesiog gražu.
  • blodeuedd83  - another old friend, a true bookworm:)
Tai tiek.

pabirynas

Previous post Next post
Up