[Atsiliepimai] "This is England", "Somers Town"

Mar 16, 2009 18:32

Visai netyčia vakar pasižiūrėjau du filmus su tuo pačiu aktoriumi - beje, visai neblogu. Ir vieną su ne tuo pačiu.

Nesenų antitolerastiškų įvykių šviesoje pravartu pasižiūrėti Shane Meadows filmą "This is England": iš kur panašūs reiškiniai dygo Anglijoje, kas yra patriotizmas ir ar tai, ką matome ekrane, - tikrai patriotizmas? Paprasta, ne šokiruojanti, bet sukrečianti juosta. Ir nevienpusiškas žvilgsnis į skinhead'us.

Šių metų "Kino pavasario" repertuare esantis taip pat Shane Meadows "Somers Town" asmeniškai man įdomus tuo, kad veiksmas vyksta ne tik tame pačiame mieste, kur šiuo metu esu, bet ir gretimame rajone - herojai pro langus mato St Pancras stotį, aš irgi matyčiau, jei gyvenčiau kitoje koridoriaus pusėje... Šitame neilgame, netikėtai nutrūkstančiame (ir todėl atrodo - neišbaigtame) filme pasakojama istorija apie žmones ne savo vietoje: paauglį lenką, į Londoną atkeliavusį su tėvu statybininku, ir paauglį iš Nottinghamo, kuris į Londoną atvažiavo laimės ieškoti, bet netruko surasti nelaimę - iš supratingo "dėdės" išsiprašęs, kad jam nupirktų skardinę alaus, prisėda mieste jo išgerti, ir, užkluptas vietinės "šaikos", netenka krepšio su visu savo turtu. Tarp lenkiuko ir brituko užsimezga keista draugystė - ir suvienija susižavėjimas gražuole prancūzaite, dirbančia gretimoje kavinėje... Jei eisit į 'Kino pavasarį" - galite pasižymėti, filmukas neblogas, nors programoje turėtų būti ir stipresnių.

O trečias filmas buvo "Terminatorius" :p

Tiesa, dar pažiūrėjau kelias serijas "Trinity Blood", kur mishrune užrodė. Na, sunku man šitą žanrą suprasti... Ypač kai nuo pagrindinio veikėjo pagaugai nugara eina.

terminator, this is england, atsiliepimai, somers town, trinity blood, kinas, britų kinas

Previous post Next post
Up