Studentai keičia pasaulį

Nov 17, 2008 20:09

Nežinau, kuo užsiima studentų atstovybės Lietuvoje, be fakultetų dienų organizavimo, lipdukų ant pažymėjimų klijavimo ir protestų prieš studijų apmokestinimą.

O štai SOAS studentų atstovybė iš pašaknų keičia pasaulį!!

Tik pagalvokit. Dukart per semestrą vyksta Union General Meeting (UGM), per kuriuos galima pateikti savo motions, kuriuos susirinkusieji - o ateiti gali bet kas iš studentų - apsvarstys ir priims arba atmes. Štai kokie motion'ai artėjančiam UGMui (dalis jų):

1. Būtinai reikia paskelbt pasauliui, kad vieno tokio Mičigano universiteto profesoriaus kažkokioje paskaitoje paskelbta idėja apie armėnų genocido nebuvimą yra nesąmonė, ir priversti profesorių atsiimti savo žodžius.

2. Įpareigoti SA visomis išgalėmis remti judėjimus prieš scientologiją.

3. Įpareigoti SA visomis išgalėmis prisidėti prie išsilavinimo lygio Irake kėlimo, vykdant tokias akcijas kaip 'Books for Iraq' ar abipusis JK-Irako universitetų bendradarbiavimas.

4. Įpareigoti SA skleisti antirasistines idėjas, pašalinti iš posto darbuotojus rasistus, remti akcijas Unite Against Fascism bei Love Music Hate Racism

5. Įpareigoti SA remti karinių pajėgų atsitraukimą iš Afganistano.

6. Įpareigoti dėstytojus, kurie dėstydami naudoja Kinijos žemėlapį, kuriame Taivanis pavaizduotas kaip Kinijos Liaudies Respublikos dalis, prieš rodant žemėlapį, perspėti studentus, kad tai "neatitinka tikrosios padėties".

Nežinau, bet tos nuolatinės antirasistinės kampanijos tokioj mokykloj kaip SOAS mane paprasčiausiai erzina, nes tai turbūt nerasistiškiausia mokykla pasaulyje (o gal aš to nematau, nes nepakliūnu į potencialių aukų grupę?). Kažkoks beprasmis kartojimasis, kad tik būtų už ką pakovot. O jau paskutinis reikalavimas tai varge vargeli. Mol studentai tokie jautrūs, kad apsiverks, jei pamatys Taivanį KLR sudėtyje... Na ir kas? O kodėl nieks negalvoja, kad studentai iš KLR gali apsiverkt, jei pamatytų žemėlapį, kuriame Taivanis - nepriklausoma valstybė? Abiem atvejais negerai. Ir studentai - ne penktokai. Jei jau per paskaitas mato Kinijos žemėlapį, tai gal nėra visiški dundukai ir yra girdėję mažų mažiausiai, kad koks nors Taivanis beigi Tibetas yra ginčytinos teritorijos. Vat nežinau, jeigu pamatau žemėlapį, kuriame Lietuva - Rusijos dalis, ar panašiai, tai nepuolu skambinti į žmogaus teisių apsaugos agentūras, ir neužsirašau eilėj pas psichologą, nes mano emocinė pusiausvyra pažeista. Jei yra kam - tai paaiškini, kokia bėda, ir tiek. Tai jiems turėtų būti savo nežinojimo gėda, ne tau.

universitetas, soas

Previous post Next post
Up